1371 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (21)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Kde sa nachádza Chrámová Hora obetovania?

23

08:23

sep

2021

Izrael Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Čítal som viac vedeckých názorov, no väčšina sa zhoduje v tom, že hora sa nachádza v Jeruzaleme. Vrch, na ktorý…

Monoteizmus - ktoré náboženstvo bolo prvé?

22

21:28

sep

2021

Irán Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Skutočne prvým pokusom o monoteizmus bolo vytvorenie kultu Boha Atona faraónom Achnatonom v 14. storočí p.n.l. O Achnatonovi,…

Abú Mahdí al-Muhandis

08

09:33

sep

2021

Irak Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Čo o tomto pánovi vieme? Moje osobné skúsenosti... Idem z letiska v Bagdade krížom cez nárazníkovú zónu, kam nem…

Doumbouya sa v Guinei stal novým Alfa samcom

07

09:19

sep

2021

Guinea Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

O čo dnes ide v Guinei? Vojenský puč odstránil „demokratického prezidenta“ Alpha Condé. Keď som po prvý raz prechá…

Trans Danube Swim 2021 - príhovor

05

20:56

sep

2021

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Milé dámy, vážení páni, milí lovci zážitkov. Dovoľte mi privítať Vás na 8. ročníku plávania…

Ashura, Husein priamo v Karbala

18

12:49

aug

2021

Dnes večer si milióny pútnikov pripomínajú Bitku z Karbala počas sviatku Ašura. BUBO je priamo v Karbala počas vrcholiacich procesi…

Ninive na druhý raz

18

11:58

aug

2021

Niniveh bolo hlavným mestom Novo- Asýrskej ríše. Je dokázané, že bolo obývané ľuďmi už od roku 6 000 p.n.l. V 7…

Hatra - neznáma pamiatka UNESCO

18

11:26

aug

2021

Hatra - Unesco Jedno z najkrajších starovekých miest, aké som videl. Išlo o arabské královstvo staršie než to Nabatejske v jordánskej Petre, Sýrskej Palmyre či…

Costa Smeralda

09

23:12

aug

2021

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Costa Smeralda je najpreslávenejšou časťou Sardínie s morom, ktoré niektorí prirovnávajú ku Karibiku. Costa Smeralda, to…

Panda už nie je ohrozeným druhom

09

18:17

júl

2021

Čína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Už v roku 2002 som v meste Chengtu navštívil veľké centrum, kde sa Čínski vedci starali o pandy. Pandičky boli v inkubátoroch, kojili…

Leto 2021 bez karanteny

03

07:02

júl

2021

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Naozaj sa dá opäť cestovať? Naša vláda sa rozhodla, že ak ste zavakcinovaný, tak po návrate po 9. júl 2021 z celého sveta do karantény nemusíte ísť. Takže odletíte dnes…

100 rokov komunistickej strany Číny

01

07:49

júl

2021

Čína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dnes (prvý deň prázdnin) 1. júla 2021, prezident Xi pri príležitosti stého výročia založenia komunistickej strany Číny…