1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (28)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Arábia Felix, šťastná Arábia

29

09:56

apr

2021

Jemen Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Arábia Felix (doslovne: Šťastná Arábia) bol latinský názov, ktorý predtým používali geografi na…

Kat – neznáma droga

29

09:55

apr

2021

Po prvý raz som sa s Katom (Quat) stretol práve tu v Jemene. V malom horskom mestečku, bašte Hutiov, severne od hlavného…

Jemen, všetky informácie a kam ísť

29

09:48

apr

2021

BUBO do Jemenu chodí mnoho rokov a tu sa s Vami chceme podeliť o to, na čo sme na vlastnej koži prišli a čo sme objavili. Boli sme tu…

Geografia, pohoria, fauna a flóra Guyany

28

10:56

apr

2021

Guyana Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Geograficky je Guyana rozdelená do štyroch oblastí: pobrežná nížina, kopcovitý piesočno-hlinitý región, vn…

Čo ste o Guyane nevedeli

28

10:54

apr

2021

Od farieb štátnej vlajky po kuchyňu je Guyana kultúrne viac karibská ako juhoamerická. Viac farebnejšia, voňavej&scaron…

Rum El Dorado - Guayana

28

10:53

apr

2021

Možno ste už počuli o El Dorado, bájnom jazere plnom zlata. V BUBO ho navštevujeme na našich zájazdoch do Kolumbie. Ale už ste…

LCDS -ako zachrániť amazonskú džungľu?

28

10:52

apr

2021

Takmer 80 percent Guyany pokrýva nedotknutý dažďový prales. Nórsko a Guyana podpísali dohodu o ochrane Guyanského Amazonsk…

Najvyšší kostol sveta- Guayana

28

10:43

apr

2021

Prevažná väčšina historickej architektúry v Guyane odráža britskú koloniálnu minulosť. Katedrála sv. Juraja, anglik…

Charita pre siroty, ktorým rodiny zomreli na ebolu

27

21:01

apr

2021

Guinea Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Tento cestovateľský príspevok je o charite a o hystérii s covidom. Na covid je odborník dnes každý, a t…

Conakry – hlavné mesto Guinei

27

19:16

apr

2021

Guinea Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Už som tu ako doma. Centrum mesta je totižto položené na polostrove, a keď sa sem už dostanete, všetko je blízko a ľahko to spozná…

Fregatky – unikátny vták a informácie

26

22:37

apr

2021

Antigua a Barbuda Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V Codringtonskej lagúne Barbudy hniezdi najväčšia kolónia fregatiek na západnej pologule. Je ich vyše 100 000 a to…

Pablo Neruda – dom čilského básnika

26

16:00

apr

2021

Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Patrí k Chile ako ku Slovensku Milan Rúfus. Čítal som jeho poéziu a navštívil som dva jeho domy v prímorskom…