1374 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (28)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Hlavné mesto Východné Timoru si pri vyslovení mnohí mýlia s Indiou. Je to Dilí, ale aj keď sa to vyslovuje rovnako,…
Riečne delfíny. Keď splavujem rieky sveta, napríklad Brahmaputru, Amazonku či posledne Mekong, tak vždy počúvam, že tu žijú riečne delf…
Apoera je ďaleko. Ďaleko od dnešného sveta. Nedá sa sem dostať a tak sem ani nikto nechodí. Nie je to ten bod, kde nikdy nikto nebol, no…
Dominantou hlavného mesta Maskat je mešita Sultan Qaboos Grand Mosque, ktorú lovci zážitkov z BUBO samozrejme navštevujú. Ja som tu bol po prvý raz v roku 2007, 6 rokov…
Omán je možno najvoňavejšou krajinou sveta. V uličkách a lobby hotelov rozvoniava kadidlo stále, presne vedia, ako na to, a je to veľmi príjemné. Rimania nazývali Jemen…
Ďalším produktom typickým pre sultanát Omán sú ďatle. V čase najväčšieho rozmachu lodnej prepravy boli najdôležitejším obchodným tovarom, dokonca aj kapacita starých…
Hudba v Ománe bola do roku 1970 zakázaná, dnes sa prechádzam luxusnou operou v hlavnom meste a obdivujem ohromné architektonické dielo a evidentnú snahu po dokonalosti.…
Arábia Felix (doslovne: Šťastná Arábia) bol latinský názov, ktorý predtým používali geografi na…
Po prvý raz som sa s Katom (Quat) stretol práve tu v Jemene. V malom horskom mestečku, bašte Hutiov, severne od hlavného…
BUBO do Jemenu chodí mnoho rokov a tu sa s Vami chceme podeliť o to, na čo sme na vlastnej koži prišli a čo sme objavili. Boli sme tu…
Geograficky je Guyana rozdelená do štyroch oblastí: pobrežná nížina, kopcovitý piesočno-hlinitý región, vn…
Od farieb štátnej vlajky po kuchyňu je Guyana kultúrne viac karibská ako juhoamerická. Viac farebnejšia, voňavej&scaron…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Bhután, Sikkim, Dardželing
viac → -
-
Najkrajšia Čína - komfortne
viac → -
Mizoram, Tripura a Manipúr
viac → -
To najlepšie z Číny
viac → -