1368 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (28)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Arábia Felix (doslovne: Šťastná Arábia) bol latinský názov, ktorý predtým používali geografi na…
Po prvý raz som sa s Katom (Quat) stretol práve tu v Jemene. V malom horskom mestečku, bašte Hutiov, severne od hlavného…
BUBO do Jemenu chodí mnoho rokov a tu sa s Vami chceme podeliť o to, na čo sme na vlastnej koži prišli a čo sme objavili. Boli sme tu…
Geograficky je Guyana rozdelená do štyroch oblastí: pobrežná nížina, kopcovitý piesočno-hlinitý región, vn…
Od farieb štátnej vlajky po kuchyňu je Guyana kultúrne viac karibská ako juhoamerická. Viac farebnejšia, voňavej&scaron…
Možno ste už počuli o El Dorado, bájnom jazere plnom zlata. V BUBO ho navštevujeme na našich zájazdoch do Kolumbie. Ale už ste…
Takmer 80 percent Guyany pokrýva nedotknutý dažďový prales. Nórsko a Guyana podpísali dohodu o ochrane Guyanského Amazonsk…
Prevažná väčšina historickej architektúry v Guyane odráža britskú koloniálnu minulosť. Katedrála sv. Juraja, anglik…
Tento cestovateľský príspevok je o charite a o hystérii s covidom. Na covid je odborník dnes každý, a t…
Už som tu ako doma. Centrum mesta je totižto položené na polostrove, a keď sa sem už dostanete, všetko je blízko a ľahko to spozná…
V Codringtonskej lagúne Barbudy hniezdi najväčšia kolónia fregatiek na západnej pologule. Je ich vyše 100 000 a to…
Patrí k Chile ako ku Slovensku Milan Rúfus. Čítal som jeho poéziu a navštívil som dva jeho domy v prímorskom…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
Kanada - veľký okruh
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
-
Zlatá cesta Japonskom
viac → -