1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (48)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Je nedeľa obed a ja nemám chuť do jedla. Pre nás, čo veľa cestujeme a nikdy nie sme doma, je nedeľný obed sviatkom – svätosťou. No ja sa…
Prvý raz nás obliekli do overalov, na nohy dali Buffiny do -70°C (pre porovnanie, na Antarktíde som mal do -100°C), veľké palčá…
Reštauráciu Nansen otvorili minulý týždeň a Funke lodge, kde bývame, vo februári 2018, teda presne pred rokom. Predtým…
2x do dňa nasadáme do našich dinky - zodiakov a dnes opäť vysadáme na Antarktickej pevnine. Nádhera, ktorú viem…
Niet na svete lepšieho miesta na ľadovcové lezenie než Antarktída. Obujeme si horolezecké mačky, berieme profesionálne lezecké…
Pri vstupe do ľadovej jaskyne sa musíme zohnúť, potom si klaknúť a nakoniec sa plaziť. Cepínom nasekám ľad, o ktorom n…
Keď prechádzate krajinou ihneď Vás upúta, že na každom rohu sa hrá kriket. Chlapci nadhadzujú loptičku o zem a druhý…
Mnohé pamiatky sú také, že ich musíte vidieť, veď keď ste už tu, tak sa to patrí. Baalbek je z inej kasty. Z kasty Petry, Angkoru či…
V hoteli máme maličké fitko, bežiaci pás nefunguje. Je to lepšie než pred 20 rokmi, no do arabských krajín ranné behanie…
Zaujímavé je, že staré kultúry si zakladajú na tradíciách a k nim patrí aj geniálne jedlo. Čím star…
A stále s nimi vedia narábať najlepšie na svete. Niekto má talent na spev, niekto na šport a niekto má talent na zará…
Na značkách áut si cvičím arabské číslovky. Na každej značke je napísané Liban. Aramejské slovo “laban…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
To najlepšie z Číny
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník