1374 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (48)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Postreh 1: automobilová doprava Na Malte je veľmi veľa áut; na kvalitu si na Malte nepotrpia, a tak ide o malé autá nízkej kvality. Na…
Začítal som sa do veršov Dun Karm Psaila, poeta, ktorý sa v Żebbuġ (ale tom Maltskom) narodil. Bol taktiež kňazom. V nich Malta vyznievala inak. Veľkolepo. Čo ma…
Poznám maltských rytierov, vynikajúci maltský šalát s kapary a olivami, strýko mojej ženy trénoval maltskú…
Čo tento pojem znamená? Zlaté kľučky dokáže nainštalovať hoci kto a do Dubaja vie odletieť každý. Luxusný hotel je aj o…
Toto je naše milované lietadlo. Antarktída je väčšia než Európa a keď chceme vidieť čo najviac musíme lietať. S …
Na ľadovce som sa bol pozrieť v Alpách, v Nórsku, na Novom Zélande, na Aljaške... Toto čo vidíme je však o úroveň…
Keď som sa stretol s Petrom Horkým v Prahe zaznamenával život českého cestovateľa storočného pána Zikmunda. Keď som sa ho sp…
Sme uprostred nádhernej prírody v Ohňovej zemi. Zastavíme sa u dvoch bobrích priehrad. V polovici 20 storočia sem doniesli 20 bobrov a teraz…
Je nedeľa obed a ja nemám chuť do jedla. Pre nás, čo veľa cestujeme a nikdy nie sme doma, je nedeľný obed sviatkom – svätosťou. No ja sa…
Prvý raz nás obliekli do overalov, na nohy dali Buffiny do -70°C (pre porovnanie, na Antarktíde som mal do -100°C), veľké palčá…
Reštauráciu Nansen otvorili minulý týždeň a Funke lodge, kde bývame, vo februári 2018, teda presne pred rokom. Predtým…
2x do dňa nasadáme do našich dinky - zodiakov a dnes opäť vysadáme na Antarktickej pevnine. Nádhera, ktorú viem…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Luxusné národné parky USA
viac → -
-
-
Prírodné klenoty USA
viac → -
Najkrajšia Čína - komfortne
viac → -
Mizoram, Tripura a Manipúr
viac → -