1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (67)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Alkohol vo Fínsku

08

15:51

júl

2016

Fínsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

"Narodený do pekla" má vytetované na predlaktí. To mu asi vytetovala mama, napadne Paľovi. Heavy metal je vo Fínsku doma a počtu…

Tajné tipy na Helsinki

05

21:54

júl

2016

Fínsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pssst, mám dobrý tip. Dnes som pobehal Helsinki inak. Všetci z prístavu a od trhu plného jahôd mieria k Uspenskej katedrá…

Tradície Estónska

04

09:25

júl

2016

Estónsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Už sa cítim ako v Škandinávii. Celkový dojem ale aj ceny raňajok. No tak dobre Baltické slede som nikdy nejedol. Riga je ná…

Šťaveľová polievka v Rige

03

22:33

júl

2016

Lotyšsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Najviac modeliek na počet obyvateľov na celom svete. Slovenky sú krásne, o Lotyškách svet nevie. No mňa viac uchvátili polievky. …

Stred Európy v Litve

03

12:28

júl

2016

Litva Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Zdravím z prostriedku Európy? Nie z Kremnice, ale z Litvy (určili to francúzski vedci a Kremnicu SAV). Litva? Hmm. Čo o nej viete? Hrdá…

Futbal a Mazurské jazerá

03

12:03

júl

2016

Poľsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Nádherná cesta do roku 1973. Poľsko dnes žije futbalom a Lewandowski je populárnejší nez Lech Walesa. Kto ho prebíja je &scaron…

Olinda - mesto karnevalu

23

22:05

máj

2016

Brazília Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Hudba? Tu v Pernambuco to nie je samba, ale frévo. Frévo má na rozdiel od samby viac trúb, trombónov a saxofónov. Privedie v…

Favela Ilha do Maruim - Rio de Janeiro

23

14:50

máj

2016

Vstupujem do zakázaného sveta. Do sveta favel. “Kam chceš ísť?” Pýta sa má Ruiz Felix Dá Silva Jr. “…

V najlepšom múzeu Južnej Ameriky

23

13:45

máj

2016

Prechádzam múzeom ktoré bolo vyhodnotené 2 roky po sebe ako najlepšie Južnej Ameriky, Institudo Ricardo Brennard. Ide o súkromn…

Gurmánske hody Brazílie

23

13:45

máj

2016

Na raňajky tu okrem ovocia a spomínaných džúsov dostanete banány so syrom, tzv. Cartola. Nič moc, tie syry sú tu gumovej konzistencie.…

Ovocie a Brazília - sexi graviola a úžasná caja

22

09:25

máj

2016

“Dáš si ešte šampanské?” ponúka má Gabriel. Odmietam, radšej si dám ten divný džú…

Horúca politika Brazílie, máj 2016

21

00:00

máj

2016

“Dilma tvrdí medzinárodným médiám, že je to sprisahanie, no potom čo sú tie 2 milióny demonštrantov v Sao…