1360 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (2)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Stručný opis situácie v Čade Syn dlhoročného diktátora Idrissa Debyho je hlavným kandidátom dnešných volieb v púštnom Čade. Čadskú Saharu mnohí považujú za najkrajšiu…
Íd al-fitr sa začína o deň neskôr, ako sa predpokladalo, až dnes (v stredu 10. apríla) ráno. Planetárny mesiac je práve teraz úplne najtenší, úplný kosák, končí sa…
Kroky Číny na rozšírenie svojho vplyvu v Tichomorí znepokojujú Spojené štáty a ich spojencov vrátane Austrálie, Nového Zélandu a Japonska. Západ dominuje v strategických…
Mayotte je súostrovie pozostávajúce z dvoch ostrovov. Nachádza sa medzi Madagaskarom a africkou pevninou vedľa Komorských ostrovov, ktoré si naň stále nárokujú. Ide…
Obrovská mnohými neprebádaná plocha - Tichomorie. Prešiel som všetky štáty Tichomoria a napísal som prehľadnú štúdiu a recenzie, ktoré cestovateľom značne pomôžu v…
O Tuarégoch a Azawade som napísal kratučký blog po návrate z Timbuktu (Mali) a Agadez (Niger). Je to hutná obsiahla správa, ktorá vám mnohé vysvetlí.Strávil som s…
Málo kto túto otázku zodpovie správne. Prvý uznal novú krajinu USA Svätý Eustácius.Vybral som sa sem do Fort Oranjestad, lebo v tejto pevnosti je osadená pamätná tabula…
Premiér Indie Narendra Modi dnes otvoril chrám venovaný bohovi Rámovi v meste Ajódhja. Hinduisti veria, že Ajódhja (anglicky Ayodhya), mesto nachádzajúce sa v indickom…
Dnes 21. januára 2024 ubehlo presne 100 rokov od momentu, kedy zomrel Vladimir Iľjič Ulianov, ktorého poznáme pod revolučným menom Lenin. Zomrel, aj keď sa odvtedy tvrdí…
Na mojich cestách svetom ma zaskočilo, že po vydarenej rybačke domáci rybu niekedy pustili s tým, že má otravu. Zväčša myslia na Cingueteru, ktorá postihuje až 400…
Svet je jedno prekrásne miesto, ktoré neprestáva prekvapovať. Dnes na Silvestra by málokomu napadlo, že šampanské nám priniesla katolícka cirkev. No je to tak. Mních Dom…
Vyhral s jasnou prevahou. Syn Étiennea Tshisekedi, ktorý bol v 80 rokoch minulého storočia ministerským predsedom Demokratickej republiky Kongo. Mobutu jeho mame a jemu…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -