O najlepšom hoteli sveta za rok 2023 - Passalacqua - som písal v blogu Jazero Como. Súťaž realizuje uznávaná: The World's 50 Best Hotels.
V roku 2024 je najlepším hotelom Capella Bangkok. Ani o Passalacqua ani o Capelle ste nepočuli?
Hotel Capella Bangkok som navštívil pred dvoma rokmi a aj táto fotografia je moja. Minimalistický dizajn, vysoké stropy a panoramatický výhľad na majestátnu rieku Chao Phraya (vyslov Čao Praja). Je to oáza v rušnom veľkomeste s pokojom a excelentnými službami. Hotel Capella Bangkok má 101 apartmánov a víl s výhľadom na rieku, ktoré ponúkajú intimitu. Capella má jasnú filozofiu a tou je presiaknutý celý hotel od súčasného stolovania (Michelinská hviezdička) až po preslávené kúpele Auriga. Veľmi sa mi páči, ako to Capella robí.
Túto hotelovú sieť vlastnia bratia Kwee-ovci. Ich otec, Henry Kwee Hian Liong, utiekol z Indonézie, kde boli na Číňanov opakované pogromy do Singapuru v roku 1958 a o tri roky tento obchodník s textilom založil developerskú spoločnosť. Dnes jeho potomkovia pridali k developerstvu hotelierstvo. Ide o veľmi elegantných ľudí a to, čo vytvárajú chce odvahu, vkus a nasadenie. Obdivuje ich výsledky. O sieti Capella budete ešte počuť a Mandarin Oriental, Banyan Tree, One and Only sa môžu triasť. Prichádza konkurencia. Capella v roku 2025 otvára viacero hotelov po celom svete.
Fotografia: plavím sa po rieke v centre Bangkoku, slnko zapadá a reflexiu minimalistickej fasády hotela Capella vidieť na hladine Chao Phraya.
Mohlo by vás zaujímať: Najunikátnejšie hotely sveta
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Thajsko
- Z Thajska do Malajzie
- Phra Pathom Chedi
- Ao Nang - nočný zážitok
- Kang Som - thajský drink
- Thajský hodváb v Bangkoku
- Mangrovy v Aonangu
- Ayutthaya - stretnutie s lesnými mníchmi
- Netradičná masáž v Bangkoku
- Bangkokský chrám Wat Saket