1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (21)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Doumbouya sa v Guinei stal novým Alfa samcom

07

09:19

sep

2021

Guinea Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

O čo dnes ide v Guinei? Vojenský puč odstránil „demokratického prezidenta“ Alpha Condé. Keď som po prvý raz prechá…

Trans Danube Swim 2021 - príhovor

05

20:56

sep

2021

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Milé dámy, vážení páni, milí lovci zážitkov. Dovoľte mi privítať Vás na 8. ročníku plávania…

Ashura, Husein priamo v Karbala

18

12:49

aug

2021

Irak Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dnes večer si milióny pútnikov pripomínajú Bitku z Karbala počas sviatku Ašura. BUBO je priamo v Karbala počas vrcholiacich procesi…

Ninive na druhý raz

18

11:58

aug

2021

Niniveh bolo hlavným mestom Novo- Asýrskej ríše. Je dokázané, že bolo obývané ľuďmi už od roku 6 000 p.n.l. V 7…

Hatra - neznáma pamiatka UNESCO

18

11:26

aug

2021

Hatra - Unesco Jedno z najkrajších starovekých miest, aké som videl. Išlo o arabské královstvo staršie než to Nabatejske v jordánskej Petre, Sýrskej Palmyre či…

Costa Smeralda

09

23:12

aug

2021

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Costa Smeralda je najpreslávenejšou časťou Sardínie s morom, ktoré niektorí prirovnávajú ku Karibiku. Costa Smeralda, to…

Panda už nie je ohrozeným druhom

09

18:17

júl

2021

Čína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Už v roku 2002 som v meste Chengtu navštívil veľké centrum, kde sa Čínski vedci starali o pandy. Pandičky boli v inkubátoroch, kojili…

Leto 2021 bez karanteny

03

07:02

júl

2021

Naozaj sa dá opäť cestovať? Naša vláda sa rozhodla, že ak ste zavakcinovaný, tak po návrate po 9. júl 2021 z celého sveta do karantény nemusíte ísť. Takže odletíte dnes…

100 rokov komunistickej strany Číny

01

07:49

júl

2021

Čína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dnes (prvý deň prázdnin) 1. júla 2021, prezident Xi pri príležitosti stého výročia založenia komunistickej strany Číny…

Svet sa opäť otvára - cestovanie v lete

30

12:59

jún

2021

Ak ste sa dali včera zaočkovať druhou dávkou proti covid-19 a dnes, v stredu, sadnete do lietadla, na Island Vás pustia. Zajtra, od štvrtka, už nie, a budete musieť…

Novinári sú fajn, médiá sú otrasné

30

12:58

jún

2021

Mnohí mi hovoria, že novinári nemajú moc, že sú to nuly. Ja si to nemyslím, vážim si novinársku prácu, na poslednej ceste okolo sveta som videl, ako tvrdo novinári…

Milujem antivakcerov, dajte sa zaočkovať!

30

12:56

jún

2021

Pošlite tento cestovateľský príspevok antivakcerom – ja týchto ľudí absolútne chápem. Sám som sa neočkoval proti hepatitíde A, B – základ je vedieť sa správať. Nie som…