1369 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (77)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

FSM – informácie z praxe

10

14:58

apr

2014

Mikronézia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Keď si kliknete do google maps Pohnpei ci FSM ( Federálny štát Mikronézie) uvidíte, ze sme veľmi ďaleko. Phonpei je  druhý…

Králi žijú - Palau, Mikronézia

06

13:05

apr

2014

"Nevolaj má kráľ. Už má tu volajú chief" vysvetľuje mi vo svojej krčme Ibedul Gibbons. V skutočnosti sú so svojou sestrou krá…

Tajfún na Palau

06

01:13

apr

2014

Palau Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ovali nás tropické dusno, to je ten rozdiel oproti Chorvátsku, toto zažijete v Chorvátsku iba v skleníku. Majú vôbec v…

Mikronezia- Karoliny, Mariany, Gilbertove ostrovy a Marshallove ostrovy

06

00:46

apr

2014

Križujeme Tichý oceán. Ten má vždy fascinoval. Na mapách je z neho nespravodlivo ukrajované, no na glóbuse vidíte jeho…

Etiketa Taiwanu

05

14:14

apr

2014

Taiwan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Na pracovnom obede pijem taiwanské pivo, stále si štrngám pohárikom, ktorý držím v oboch rukách a pri &scaron…

Čínska republika či Taiwan?

05

07:03

apr

2014

Taiwan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

" Kika nie je to 1. apríl, však?" volám šéfke back office počas cesty na letisko. Tak takto začína naša ďalšia…

Najlepšie kura Tandoori

24

23:47

mar

2014

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Práve sme dorazili do hlavného mesta a o 15 minút nám prestrú gurmánsku špecialitu Mughalov, kura tandori. Tu v Delhi ho…

This is LAGOS čistokrvný zážitok

16

13:00

dec

2013

Nigéria Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

HIS IS  L A G O S ! Špina, smrad, drogy, hlad a choroby, organizovaný zločin, ozbrojené krádeže, bezprávie.  " Budete…

Lomè, Togoville - objavujeme Togo

13

07:33

dec

2013

Togo Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vtaciky zacali spievat a prehlusili hromobitue silneho priboja. Zobudil som sa v sirokej posteli, ktora ma nad sebou namiesto kralovskeho baldachynu moskytieru.…

Voodoo

12

23:46

dec

2013

Benin Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Tmava miestnost je naplnena zvukom bubnov, mnohotonalnym spevom, extatickym tancom a pachom krvi. Na zemi sa v predsmrtnych krcoch zmietaju dve sliepky. Ked tancujem, ,…

Celestiánska cirkev, Tata Somba

09

19:42

dec

2013

Togo Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

"Severne Togo nie je v nasom programe. Su chudobni, je tam diktatura, teraz vladne syn diktatora a policajti Vas zavru do basy. Ja budem musiet ist po viza do Lome a to…

Zdravim Mexiko z Beninu - Mexičanka si berie Slováka

09

19:25

dec

2013

Benin Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pozdravujem z Beninu, centra woodoo a práve zaklínam manželský zväzok dvoch bubákov. Adrian, Maria- dnes je Vas velky den. Slovak si…