TOP 5 ekologických rezortov na Maldivách

TOP 5 ekologických rezortov na Maldivách

Niet divu, prečo Maldivy a ich obyvatelia zvýšili udržateľnosť a ekologické iniciatívy: Environmentálne problémy, ako je stúpajúca hladina morí, zmena klímy a poškodenie koralových útesov, ohrozujú takmer 1 200 ostrovov v krajine.

Baros Maldivy – tento luxusný rezort patrí medzi obľúbené BUBO rezorty nielen svojou modernosťou a prestížou, ale taktiež ich pokrokovým zmýšľaním voči ich krásnej prírode. Zapája sa do veľkého množstva ekologických praktík, ktoré presahujú rámec ochrany tropických lesov a nedotknutých pláží na ostrovoch. Medzi environmentálne iniciatívy ubytovacieho zariadenia patrí recyklácia a čistenie vody na zavlažovanie záhrady; inštalácia LED svietidiel s nižšou spotrebou energie; používanie klimatizácie bez freónov; použitie systému výmeny tepla na ohrev vody v kúpeli a používanie biologicky odbúrateľných čistiacich prostriedkov. Okrem toho, na podporu pochopenia environmentálnych problémov, Baros ponúka programy na zvyšovanie povedomia, vrátane výletov do miestnych dedín a neobývaných ostrovov, ako aj potápačských a rybárskych expedícií.

Coco Palm Dhuni Kolhu – nachádza sa na atole Baa a je nádherným rezortom s bungalovmi nad vodou usporiadanými do tvaru listu. Lagúna, ktorá sa môže pochváliť nádherným výhľadom na západ slnka a nádherné kúpele zasadené v baldachýne zelene. Je to tiež jedno z najekologickejších letovísk na Maldivách so zameraním na ohrozené morské korytnačky. Prostredníctvom partnerstva s Olive Ridley Project poskytuje Coco Palm Dhuni Kolhu bezpečné a monitorované hniezdisko pre zelené morské korytnačky a organizuje programy vypúšťania korytnačiek na zvýšenie prežitia mláďat. Rezort má aj veterinárneho lekára, ktorý pomáha pri záchrane a rehabilitácii zranených korytnačiek.

Reethi Beach Resort - jednoduchosť tropického ostrova je to, o čo sa Reethi Beach Resort snaží svojím nenáročným vybavením a skromnými vilami zdobenými drevom, z ktorých niektoré sú priamo na pláži s bielym pieskom a iné nad vodou. Rezort prekypuje ekologickým úsilím, čo mu umožňuje nájsť tú správnu symbiózu technológie a trvalej udržateľnosti pri znížení emisií uhlíka. Mnohé zelené iniciatívy rezortu Reethi zahŕňajú systém obnovy energie vo vlastnej odsoľovacej továrni, zbieranie dažďovej vody, recyklácia upravenej vody na zavlažovanie, využívanie opakovane použiteľných sklenených fliaš na vodu, zákaz jednorazových plastových slamiek a tašiek, ako aj zvyšovanie povedomia o ochrane koralov a monitorovanie útesov.

Soneva Fushi – nie až tak známy rezort stojí za neuveriteľnými projektmi sociálnej a environmentálnej udržateľnosti aj napriek tomu, že návštevníci milujú ich plážové vily s bazénom zastrčené v biosférickej rezervácii UNESCO. Rezort využíva taktiku energetického manažmentu, ako je čerpanie energie z vlastnej solárnej fotoelektrickej elektrárne. Recykluje tiež väčšinu svojho pevného odpadu a používa kompostovanie pre lepšie nakladanie s odpadom. Okrem toho nádrž na vodu Soneva Fushi umožňuje recykláciu a opätovné použitie dažďovej vody.

Taj Exotica Resort & Spa Maldives - Pobyt v tomto luxusnom rezorte nezahŕňa len vychutnávanie si ovocných koktailov, hodovanie na delikátnom jedle a rozmaznávanie vlastným komorníkom. V tomto rezorte na ostrove Three Coconut Isle je luxus presiaknutý miestnymi vplyvmi a ekologickými postupmi, takže návštevníci si môžu užiť prvotriedne služby a zároveň znížiť svoju uhlíkovú stopu. Prostredníctvom programu EARTH (Ochrana životného prostredia a obnova v hoteloch Taj) sa rezort certifikovaný programom EarthCheck zúčastňuje niekoľkých ekologických snáh. Má vlastný záchytný systém dažďovej vody a systém ohrevu vody, ako aj program na minimalizáciu odpadu. Okrem toho sa program Reef Recharge usiluje o ochranu koralov vytvorených v spolupráci s rezortom a organizáciou Ocean Dive Maldives. Ten má za cieľ chrániť systém krehkých útesov a poskytnúť hosťom možnosť sponzorovať a vybudovať si vlastný koralový útes.

Navštívte aj vy niektorý z rezortov na Maldivách a aktívne sa môžete podieľať na rozvoji a ochrane životného prostredia, ktorá je v tejto strácajúcej sa krajine popredná.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

12213

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

4008
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: