Udržateľnejšie Mexiko vďaka Fonatur

Udržateľnejšie Mexiko vďaka Fonatur

Fonatur, skratka pre Fondo Nacional de Fomento al Turismo (Národný fond rozvoja cestovného ruchu), je mexická vládna agentúra zodpovedná za plánovanie a rozvoj projektov súvisiacich s cestovným ruchom v krajine. Fonatur sa zameriava na vytváranie udržateľných a inkluzívnych turistických destinácií v Mexiku s dôrazom na zachovanie prírodného a kultúrneho dedičstva.

Tu sú niektoré pozoruhodné projekty Fonatur:

Cancún: Jedna z najznámejších turistických destinácií v Mexiku, Cancún bol vyvinutý spoločnosťou Fonatur v 70. rokoch 20. storočia. Stalo sa hlavným medzinárodným dovolenkovým miestom známym pre svoje krásne pláže, letoviská a rušný nočný život. V Cancúne s nami oddychujte aj v rámci zájazdu Mexiko veľký okruh .

Los Cabos: Los Cabos sa nachádza na južnom cípe polostrova Baja California a je ďalším úspešným projektom spoločnosti Fonatur. Zahŕňa mestá Cabo San Lucas a San José del Cabo a ponúka návštevníkom zmes luxusných rezortov, golfových ihrísk a úžasnej pobrežnej krajiny.

Playa Mujeres: Playa Mujeres sa nachádza severne od Cancúnu a je ekologickým rezortom, ktorý vytvorila spoločnosť Fonatur. Ponúka luxusné hotely, prístav, golfové ihrisko a zameranie na udržateľnosť životného prostredia.

Costa Maya: Costa Maya sa nachádza na polostrove Yucatán a je prístavom výletných lodí a destináciou letoviska vyvinutého spoločnosťou Fonatur. Návštevníkom ponúka možnosti vodných športov, potápania a objavovania starých mayských ruín.

Huatulco: Toto pobrežné mesto v štáte Oaxaca bolo vyvinuté ako ekoturistická destinácia spoločnosťou Fonatur. Huatulco ponúka niekoľko zátok s nedotknutými plážami, chránenými ekologickými rezerváciami a rôznymi outdoorovými aktivitami.

Loreto: Loreto, ktoré sa nachádza na východnom pobreží polostrova Baja California, je historické mesto, o ktorého rozvoj sa Fonatur snažil ako o trvalo udržateľnú turistickú destináciu. Návštevníkom ponúka možnosti športového rybolovu, šnorchlovania a spoznávania neďalekého morského národného parku.

Toto je len niekoľko príkladov projektov Fonatur v Mexiku. Agentúra pokračuje v práci na rôznych ďalších iniciatívach na podporu cestovného ruchu a trvalo udržateľného rozvoja v celej krajine.
 

 
 
 
 
 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

2725 3893€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13112 22224€
B

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

6890
Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere Mexiko City

Mexiko City Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere

Hlavné mesto Mexika je piatym najľudnatejším mestom sveta a je to poriadne cítiť. Živý kotol zábavy, jedla, dopravných zápch, ale aj úžasných…

Viktor Háber 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: