Úžasné štáty Mexika - veľký okruh

Úžasné štáty Mexika - veľký okruh

Na našom zájazde Mexico Veľký okruh prejdeme neuveriteľných 12 štátov:

Mexiko City - tretie najväčšie mesto v celej Amerike (väčšie než New York). Postavené na ruinách aztéckeho mesta Tenochtitlan. Mesto sa každým rokom prepadáva, čo je vidieť na starých budovách aj pamiatkach.

Štát Mexiko - Polovičná rozloha než Slovensko ale 3x toľko obyvateľov (17 mil.). Nachádza sa tu Teotihuacan, jeden z vrcholov našej cesty. Taktiež v tomto štáte putujeme s našimi klientami pod sopkou Popocatepetl.

Morelos - rodisko revolucionára Emiliana Zapatu. Vysoko urbanizovaný štát, s pätinou populácie žijúcou v hlavnom meste.

Guerrero - mekka pre turistov milujúcich oceán a luxusné pláže, predovšetkým v meste Acapulco. Vo vnútrozemí prevláda chov dobytka a poľnohospodárstvo.

Puebla - známy vďaka svojej tradičnej keramike Talavera. Bohaté tradície a národné jedlo Mole Poblano.

Veracruz - rovnomenné mesto, je hlavným prístavným mestom Mexika. Veracruz- centrum obchodu a štát s najdlhším pobrežím. Veracruz založil Hernan Cortez.

Oaxaca - kultúrne a gastronomické centrum Mexika. Preslávené je svojimi siedmimi variantmi Mole, najmä Mole Negro. V okolí sa hovorí viac ako 63 indiánskymi jazykmi.

Chiapas - je najchudobnejší, najjužnejší, najindiánskejší - z pomedzi všetkých mexických štátov. Približne štvrtina obyvateľov je indiánskeho pôvodu. Štát oplýva bohatou a rozmanitou prírodou, ako sú vodopády Agua Azul, a bohatými svetoznámym archeologickým náleziskom Palenque.

Tabasco - každý pozná legendárnu pálivú omáčku, ktorá bola patentovaná už v roku 1870. Zo všetkých štátov chová najväčšie množstvo hovädzieho dobytka a zároveň sa tam pestujú plodiny, ako je cukrová trstina, káva, kukurica, banány, kukuricu a pod.

Campeche - jeden z najmenej ľudnatých mexických štátov. Domov najstaršieho mexického festivalu s rovnakým názvom. Väčšina príjmov štátu pochádza z turizmu.

Yucatan - Domov Mayov. Najstarší mexický štát, ktorý ukrýva impozantné archeologické náleziská mayských miest, ako je Chichen Itza a Uxmal.

Quintana Roo - štát je známy kvôli svojmu malebnému pobrežiu, ktoré sa tiahne pozdĺž mexického Karibiku. Ľudí sem priťahujú známe letoviská, ale aj morská fauna, z ktorej sú najzaujímavejšie koralové útesy.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
B

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

7924
Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere Mexiko City

Mexiko City Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere

Hlavné mesto Mexika je piatym najľudnatejším mestom sveta a je to poriadne cítiť. Živý kotol zábavy, jedla, dopravných zápch, ale aj úžasných…

Viktor Háber 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: