Kuchyňa Lotyšska je založená na trojboji v podobe zemiakov, kapusty a bravčového mäsa. Podobne ako naša kuchyňa patrí jednoznačne k tým sýtejším, no veľmi chutným zároveň. Ak ste vegetarián/ka, poprípade si chcete oddýchnuť od mäsitých jedál pri návšteve Rigy, máme pre vás jeden výborný tip.
Jednou z našich obľúbených reštaurácií v Rige, ktorú BUBO pravidelne navštevujeme, je reštaurácia Milda, ktorú nájdete na tejto adrese - Kungu iela 8, Riga 1050, Latvia. Milda je so svojím moderným konceptom a tradičnou kuchyňou skvelou fúziou, ktorú dokáže Riga vyčarovať. Patrí medzi najzaujímavejšie podniky hlavného mesta a ochutnať tu môžete európske, ruské aj lotyšské jedlá.
Okrem tradičných jedál a výborných polievok by ste pri návšteve tejto reštaurácie nemali vynechať tradičné lotyšské varené zemiakové guľky plnené tvarohom (cottage cheese), bazalkou, ktoré sú servírované s maslovou omáčkou s kôprom a cibuľkou.
Toto jednoduché, no veľmi chutné a tradičné jedlo, vás dostane. Zemiakové cesto je nadýchané, no dostatočne sýte zároveň, a tak vás tieto dve obrovské guľky nenechajú hladnými. K jedlu sa jednoznačne hodí jedno z lokálnych pív, ktoré v reštaurácii nájdete.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO