Vianočné trhy v Brne 2023

Vianočné trhy v Brne 2023 Program

Vianočné trhy v Brne sú pre Slovákov dlhodobo veľmi obľúbené. Nielen z hľadiska hraničnej blízkosti, ale aj vďaka typickej atmosfére a trhom so skvelým jedlom a dlhou tradíciou. Moravská metropola pripravuje aj tento rok počas adventu množstvo zaujímavých akcií a bohatý sprievodný program. Čo všetko pre Brno chystá pre turistov i svojich obyvateľov, kde hľadať a kedy zamieriť na brnianske vianočné trhy? Určite na ne zamierte a možno ich zaradíte medzi najlepšie vianočné trhy v Európe.

Námestie Slobody

Každý deň si tu na vás počkajú dva večerné koncerty rozmanitých hudobných žánrov o 18.00 a 20.00 h. Zaznie tu jazz, rock, muzikál, ľudovky, funky, pop, blues, folk, gospel, swing a ďalšie. V popoludňajších hodinách vystúpia aj deti z brnenských materských, základných či základných umeleckých škôl a súborov. Vianočný stromček sa na Námestí Slobody rozžiari v piatok 24.11.2022 o 17.00 h.

Kedy: od 24. novembra do 23. decembra 2023 od 11.00 do 21.45 h

Dominikánske námestie

Cez víkendy sa na námestí a v priľahlej pasáži Jalta môžete tešiť na rozmanité programy pre deti - dielničky či rozprávkové predstavenia. Okrem toho na Dominikánskom námestí vyrastie malý stage určený pre komorné koncerty a divadelné predstavenia, vždy v sobotu a nedeľu o 17.00 h a 19.00 h. Tu nájdete slávny Halouzkův betlém - druhý najväčší svojho druhu na svete!

Stará radnica

Okrem dizajnových vianočných trhov tu nájdete obľúbenú hrajúcu hviezdu, ktorá je taktiež fotopointom, aj príjemné posedenie pri hrejivom "svařáčku" alebo medovine. Tešiť sa môžete aj na vystúpenie umelcov.

Moravské námestie

Ak hľadáte vianočné trhy, ktoré zaujmú aj vašich potomkov, vyrazte k Joštovi, čiže k veľkej jazdeckej soche markgrófa Jošta Luxemburského. V jej okolí nájdete nielen typické stánky s vianočným tovarom, ale aj osvietený detský kolotoč. Rodičia pre zmenu poteší napríklad varené víno pri nasvietenom bare.

Zelný trh

Vianočné trhy v Brne na Zelňáku budú doplnené aj o kultúrny program, ktorý bude zameraný ako na deti, tak dospelých. Od stredy do nedele bude prebiehať živý hudobný program, a to vždy od 16.00 do 20.00 h.

Výstavisko

Vianočné trhy na brnenskom Výstavisku lákajú svojich návštevníkov nielen na adventnú atmosféru, ale aj na bohatú inšpiráciu pre nákup vianočných darčekov a množstvo zaujímavých workshopov. Vyskúšať si tak môžete nielen rozmanité tradičné ľudové remeslá, ale aj výrobu adventného venca alebo prípravu vianočných špecialít.

Olympia

Vianočné Brno aj v obchodnom centre. Olympia Brno ponúkne svojim návštevníkom bohatý predvianočný program vrátane adventných trhov a klziska (od 15.11. vždy od 9.00 do 21.00 h). Celé centrum bude vyzdobené krásnou vianočnou výzdobou vrátane škriatkových interaktívnych scenárií. Malí návštevníci budú môcť súťažiť v hľadaní škriatkov za malú odmenu. Nebude chýbať Strom splnených prianí pre deti.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3158 4859€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania
Ako vychovať vaše dieťa? Blog

Blog Ako vychovať vaše dieťa?

Vzbudil vo mne túžbu po poznaní a od malička mi vštepoval, že stačí, ak bude najlepší len jeden - ja. Aj za spôsob, akým cestujem, vďačím svojmu…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania