Vianočné trhy v Prahe 2023

Vianočné trhy v Prahe 2023 Program trhov

Aj tohto roku sa môžete vydať na jedny z najlepších vianočných trhov v Európe neďaleko - k našim susedom. Vianočné trhy v Prahe 2023 budú jednoznačne najväčšie vianočné trhy v ČR, atmosféru budete najlepšie nasávať tradične na Staromestskom námestí a námestí Republiky. Nájdete a zažijete tam tradície, vianočnú atmosféru, detskú dielničku, výborné jedlo a české výrobky.

Staromestské námestie - tohto roku v tradičných farbách (biela, zlatá, hnedá) s prírodnými odtieňmi. Strechy predajných domčekov zostanú čisto biele, v štítoch ich budú lemovať ihličnaté girlandy so zlatými a hnedými guľami doplnené o prírodné šišky s vencami. Pre návštevníkov sa otvoria 2. decembra 2023 a skončia 6. januára 2024, teda na Troch kráľov. Otvorené budú od 10.00 do 22.00 h, teda 12 hodín (stánky s občerstvením do polnoci).

Na trhoch sa bude predávať Svätovarnecké a Rulandské biele víno vo fľašiach s logom Vianočné trhy Praha. Návštevníci si budú môcť pochutnať na klobásach z českého mäsa, klasickom českom trdelníku, sladkých dobrotách od tuzemských výrobcov a gurmáni aj na ustriciach a slimákoch.

Vianočný stromček by mal byť vysvietený každý deň o 16.30, 17.30, 18.30, 19.30, 20.30 a 21.30 h.

Námestie republiky - tu sa trhy začnú ešte o niečo skôr, konkrétne 25. novembra 2023, a potrvajú do vianočného dňa - 24. decembra 2023. Otvorené stánky budú mať každý deň od 10.00 do 19.00 h, teda deväť hodín denne.

Aj tento rok pripravili organizátori pre návštevníkov vianočných trhov v Prahe atraktívny suvenír, ktorý si odnesie ten, kto ochutná varené víno. "Zvarák" si totiž môžete kúpiť v špeciálnom hrnčeku, ktorý tak obohatí zbierku nejednej domácnosti.

Na Námestí republiky tiež nájdete: imelo, adventné vence, sviečky a svietniky, hračky, darčeky, vianočné ozdoby na stromček, knihy, prskavky, cukrovinky, perníky s vianočnou tematikou, produkty z medu, medovinu, sušené ovocie i kvety, drevené výrobky, plátené obrusy, vína, keramiku, vianočné pečivo, gurmánske špeciality, pletené rukavice či šály a oveľa viac.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3158 4859€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania
Ako vychovať vaše dieťa? Blog

Blog Ako vychovať vaše dieťa?

Vzbudil vo mne túžbu po poznaní a od malička mi vštepoval, že stačí, ak bude najlepší len jeden - ja. Aj za spôsob, akým cestujem, vďačím svojmu…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania