Avenida de los Presidentes

Avenida de los Presidentes

Avenida de los Presidentes v Havane sa nachádza v štvrti Vedado, obklopená sochami slávnych prezidentov z regiónu Latinskej Ameriky, v puristickom štýle Las Ramblas. Nájdeme tu sochy Salvadora Allendeho (prezident Chile v rokoch 1970 - 1973), Simóna Bolívara (libertador/ osloboditeľ a prezident Veľkej Kolumbie v rokoch 1819 - 1830) a Benita Juáreza (prezident Mexika v rokoch 1858 - 1872).

Na tejto krásnej ulici, ktorú miestni Kubánci poznajú ako Calle G, sa na jej najvyššom bode nachádza veľký pamätník José Miguela Gómeza, druhého prezidenta slobodnej Kuby, a ďalší - venovaný Tomásovi Estradovi Palmovi, jeho predchodcovi.

Na severnej strane Avenidy je pamätník Calixta Garcíu, kubánskeho generála, ktorý sa zúčastnil a viedol svoj oddiel v troch kubánskych vojnách za nezávislosť, v desaťročnej vojne, v malej vojne a vo vojne 1895. Socha predstavuje generála jazdiaceho na koni a je obklopená 24 bronzovými plaketami, ktoré rozprávajú príbeh Calixtovho boja za nezávislosť Kuby.

V spodnej časti ulice, ktorá smeruje k oceánu, sa nachádza Casa de las Américas, zaujímavé centrum kultúry, v ktorom sa nachádza umelecká galéria a kníhkupectvo.

Toto miesto nadobúda živú atmosféru najmä vo večerných hodinách. Tá správna atmosféra je citeľná najmä v piatok, sobotu a nedeľu, keď prichádzajú mladí ľudia - či už na samotnú Avenidu alebo na blízky Malecón. Vyberte sa sem s fľaškou rumu a zažijete autentickú nočnú Havanu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

3914 4773€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2990 3738€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

3177 3738€
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

KVÍZ: Poznáte Kubu a jej najkrajšie miesta? Blog

Blog KVÍZ: Poznáte Kubu a jej najkrajšie miesta?

Najkrajší ostrov Karibiku, komunistická no čarovná Havana, luxusné pláže Varadera či (ne)slávne osobnosti ako Che Guevara či Fidel Castro. O Kube…

Viktor Háber 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: