Výrobu v belgickej továrni na čokoládu Barry Callebaut obnovili po šiestich týždňoch. Vtedy tam vypukla salmonelóza. Východoflámska dedina Wieze obnovuje výrobu postupným procesom. Naplno bude výroba fungovať až o niekoľko týždňov, zatiaľ je v prevádzke len obmedzený počet liniek, informuje belgický portál VRT.
V továrni Barry Callebaut vo Wieze pracuje dohromady viac ako 600 ľudí. Ide o najväčšiu továreň na čokoládu na svete. Sama síce nevyrába produkty, ktoré sú následne distribuované medzi verejnosť, ale dodáva čokoládu ako surovinu čokoládovniam po celom svete.
Pre salmonelózu teraz prežívala viaceré komplikácie. Zrejme nestihne vyrobiť čokoládové písmenká podávané na Sviatok sv. Mikuláša, ktoré sa zvyknú vyrábať už v auguste. Tiež musela zneškodniť tony čokolády práve pre spomenutú salmonelózu. Teraz bude sprvu vyrábať len malý objem čokolády. Určite to ale nevezme Belgicku povesť najväčšieho výrobcu čokolády. Práve belgická čokoláda patrí medzi najlepšie na svete.
Zaujať vás môže aj blog Čokoládové Mexiko.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Belgicko
- Belgicko a najlepšie pivo na svete
- Putovanie za najlepšou čokoládou sveta.
- Durbuy - najmenšie mesto Belgicka
- F1 - Veľká cena Belgicka
- Antverpy - Diamantové mesto
- Bruggy - najromantickejšie mesto Belgicka
- Tervuren – múzeum Afriky
- V čom je rozdielne Flámsko?
- Valóni vs Flámi v Belgicku
- Aké je Belgicko?
- Knokke - pláž Belgicka
- De Panne najkrajšia pláž v Belgicku