Cap Maison Resort & Spa, Svätá Lucia

Cap Maison Resort & Spa, Svätá Lucia Top 25 rezortov pre rok 2022 v Karibiku

Cap Maison je ďalší z TOP 25 najlepšie hodnotených rezortov v Karibskom mori pre rok 2022 (podľa magazínu Travel and Leisure). Ocitá sa v prestížnom rebríčku už po niekoľkýkrát. Rezort sa nachádza na útese na krásnom zelenom a hornatom ostrove Svätá Lucia v Karibskom mori. Rezort je elegantný, luxusný a skvelá je aj jeho poloha na ostrove s výhľadmi na more. Tam sú umiestnené aj reštaurácie, v ktorých budete ochutnávať jedlo od oceňovaného kuchára Craiga Jonesa (vymenovaný aj za Šéfkuchára roka pre Karibik).

Hotel je určený, doslova, pre milovníkov jedla. Na drink si zájdete do Naked Fisherman, ktorý sa ocitol v rebríčku USA Today v TOP 10 barov Karibiku. Rezort má vlastnú privátnu pláž a v blízkom okolí sa nachádza St. Lucia Golf & Country Club. Izby základného štandardu sú na veľmi dobrej úrovni, no pre náročnejších odporúčame tropický domček Saman House - súkromná prázdninová rezidencia so štyrmi izbami a bazénom. Je umiestnený na útese.

Iba dve minúty od domčeka je bezpečné miesto na plávanie, Smuggler´s Cove. Výborná je aj možnosť Ocean View Suite s vlastnou jacuzzi na verande (neodporúča sa ľuďom, ktorý majú problémy so schodmi). Krásne prostredie s výhľadom do záhrad aj na more. Nechýbajú ekologické prvky, solárne panely, ovládanie klímy počas neprítomnosti hosťa, odchyt dažďovej vody, samozrejme separovanie a obmedzovanie plastov.

Tam aj čo sa týka nápojov, nepoužívajú jednorazové poháre, čo už by malo byť v dnešnej dobe samozrejmé, no nie všade na ostrovoch či v Latinskej Amerike sa s tým stretnete. Vedeli ste, že Svätá Lucia má prírodný zdroj vody, ktorá je vskutku veľmi dobrá? Preto v baroch často nenájdete žiadne zahraničné balenia pitnej vody. Taktiež sa zapojili do spolupráce s turistickými organizáciami, ktoré tu pravidelne kontrolujú dosah na životné prostredie a hodnotenie trvalo udržateľnému vedeniu celého komplexu.

Zároveň využívajú plodiny od lokálnych komunít, a preto na svojom tanieri objavíte naozaj veľmi chutné sezónne lokálne ovocie, zeleninu a lahodné kombinácie ovocných dezertov vrátane kávy a podobne. Treba určite vyzdvihnúť aj dobre spracovanú webovú stránku s možnosťou pozrieť si virtuálne svoju izbu, kde strávite možnože tu svoju ďalšiu dovolenku. Pre viac inšpirácie si môžete prečítať blog Všetko, čo ste potrebovali vedieť o Karibiku.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Svätá Lucia, Karibik, Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

3588 4485€
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Svätá Lucia – kráska, ktorá vás zhypnotizuje Prémiový blog

Prémiový blog Svätá Lucia – kráska, ktorá vás zhypnotizuje

Prvým Európanom na Svätej Lucii nebol žiadny významný objaviteľ, ani bohatí kolonizátori, ani šikovný obchodník. Bol to pirát s drevenou nohou!…

Ľuboš Fellner 20 min. čítania
Lákadlá krajín Commonwealth Realm, kde je hlavou kráľ Karol III. Blog

Blog Lákadlá krajín Commonwealth Realm, kde je hlavou kráľ Karol III.

Ktoré krajiny patria do Commonwealth Realm? Kde je hlavou štátu korunovaný kráľ Karol III., aké má právomoci a čo všetko môžeme aj my vidieť v…

Viktor Háber 16 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: