Deti Fidela Castra

Deti Fidela Castra

Fidel Castro, neohrozený vodca kubánskej revolúcie, prezident Kuby, vždy v uniforme a cigarou v ruke. Užíval si pozornosť, kamery a ako Dávid proti Goliášovi veľakrát vzdoroval ostatným.

O jeho súkromnom živote sa však na Kube hovorilo málo. Žil v mestečku Punto Cero na východ od Havany v opevnenom komplexe a o jeho bezpečnosť sa staralo viac ako 200. Údaje sa rozchádzajú aj v tom, koľko mal detí. O intímnom živote Fidela Castra sa vie len málo. Všeobecne bolo známe, že „historický vodca revolúcie“ dokázal držať
médiá ďaleko od svojej rodiny. Uvádza sa, že mal 9 detí, hoci niektoré zdroje naznačujú, že ich bolo 11.

Bývalý prezident bol dvakrát ženatý, hoci je obvinený z množstva mimomanželských pomerov. Prvýkrát (1948 - 1955) s mladou Mirtou Díaz-Balart, členkou jednej z najvplyvnejších rodín vtedajšieho politického života.
Potom do jeho života vstúpila Dalia Soto del Valle, blondínka so zelenými očami, o 20 rokov mladšia ako on, s ktorou sa zoznámil v roku 1961. Civilný sobáš mali až v roku 1980. Narodilo sa im päť detí.

K milostnému životu Fidela Castra musíme pripočítať aj jeho najznámejšiu milenku Nataliu Revueltu, ženu, prívrženkyňu Castrovej ideológie, ktorá mala s bývalým vládcom mimomanželský vzťah, pričom bola vydatá.

Prvý syn, najznámejší, Fidelito sa narodil z jeho manželstva s Mirtou. Vo veku 13 rokov bol poslaný študovať do Ruska pod falošným menom José Raúl, ktoré používal väčšinu svojho života. V bývalom Sovietskom zväze vyštudoval jadrové inžinierstvo. V 80. rokoch riadil kubánsku komisiu pre jadrové záležitosti. Tragicky zahynul v Havane v roku 2018.

S jeho milenkou Nataliou Revuelta mal len jednu (uznanú) dcéru - Alinu Fernández Revueltu. Alina, narodená v roku 1956. Utiekla z Kuby v roku 1993, vo veku 37 rokov, so španielskym pasom a zamaskovaná. Odišla do Spojených štátov, kde dostala politický azyl. Bola vydatá za tanečníka z Kubánskeho národného baletu. Vždy tvrdila, že pre ňu Fidel Castro nie je členom rodiny, pretože s ním nikdy nemala nič spoločné.

S Daliou mal päť detí - Alexis, Alexander, Alejandro, Antonio a Ángel. Všetci muži, navyše s menami, ktoré sa začínajú na písmeno A. Údajne kvôli obdivu, ktorý bývalý prezident cítil k Alexandrovi Veľkému.

Alexis Castro Soto del Valle - vie sa o ňom málo. Narodil sa narodil v roku 1962 a je telekomunikačný inžinier.

Alexander Castro Soto del Valle sa narodil v roku 1963. Vyštudoval odbor elektrochemická priemyselná technológia na univerzite v Moskve. V roku 1998 začal pracovať ako kameraman v kubánskej oficiálnej tlači. Venoval sa foteniu a portrétovaniu svojho otca pod umeleckým menom Alex Castro. Mal aj niekoľko výstav, medzi najznámejšie patrila výstava 40 fotografií o stretnutiach Fidela Castra so známymi osobnosťami, ktorá sa konala v Arte Soy v Santiagu de Cuba.

Antonio Castro Soto del Real - Tony Castro sa narodil v roku 1969 a rozhodol sa študovať medicínu - promoval ako ortopedický lekár. Zastával funkcie v národných a medzinárodných kubánskych bejzbalových federáciách. V súčasnosti je ambasádorom Svetovej bejzbalovej a softbalovej konfederácie. Zaujímavosťou je, že obhajoval golf na Kube, šport, ktorý jeho otec

Kuba je plná príbehov! Objavte ich spolu s nami na BUBO zájazde v Kube!


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

2368 2960€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2823 3443€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2829 3289€
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

​Havana – čarodejka na Ostrove slobody Karibik, Havana

Karibik, Havana ​Havana – čarodejka na Ostrove slobody

Havana. O ktorom inom hlavnom meste sveta sa dnes rozpráva toľko príbehov, legiend, ale aj kontroverzií a protichodných názorov? Jedni ju považujú…

Ján Buday 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: