Festivaly v Jaffne

Festivaly v Jaffne

V Jaffne sa počas roka deje niekoľko festivalo, poďme si ich predstaviť:


Nallur Festival: Jeden z najvýznamnejších hinduistických festivalov v Jaffne, koná sa v chráme Nallur Kandaswamy Kovil. Je to 25-dňový festival, ktorý sa koná v júli alebo auguste a zahŕňa veľkolepé procesie, tradičnú hudbu, tanec a zložité rituály. Veriaci z celého sveta prichádzajú, aby sa zúčastnili na oslavách.

Thai Pongal: Oslavuje sa v polovici januára, Thai Pongal je tamilský festival úrody zasvätený Bohu Slnka. Zahŕňa prípravu špeciálneho jedla nazývaného 'Pongal' a je sprevádzaný rodinnými stretnutiami, zdobením domov kolamom (rangoli) a modlitbami za bohatú úrodu.

Deepavali (Diwali): Festival svetiel, oslavovaný hinduistami v októbri alebo novembri, symbolizuje víťazstvo svetla nad tmou a dobra nad zlom. Domy sú zdobené olejovými lampami, sviečkami a farebným rangoli. Špeciálne modlitby, hostiny a ohňostroje sú bežné počas tohto festivalu.

Navaratri: Deväťnočný festival zasvätený bohyni Durga, oslavovaný s veľkým nadšením v Jaffne. Zahŕňa denné modlitby, pôst a kultúrne vystúpenia, ako je hudba a tanec. Chrámy sú krásne zdobené a veriaci sa zapájajú do rôznych náboženských aktivít.

Karthikai Deepam: Oslavovaný v novembri alebo decembri, tento festival zahŕňa osvetlenie lámp v domoch, chrámoch a uliciach na počesť boha Šivu. Vrcholom je zapálenie obrovského majáku na vrcholku chrámu Thiruvannamalai.

Vel Festival: Toto je významné podujatie pre tamilskú komunitu, ktoré zahŕňa procesiu kopije boha Murugana, ktorá sa nesie cez ulice. Festival zahŕňa zložité rituály, tradičnú hudbu, tanečné vystúpenia a živú atmosféru s predajnými stánkami s jedlom a inými vecami.

Jaffna Music Festival: Hudobný festival, ktorý predstavuje tradičnú a súčasnú hudbu zo Srí Lanky a iných krajín. Spája umelcov a publikum, aby oslávili bohaté hudobné dedičstvo regiónu.

Jaffna International Film Festival: Každoročné podujatie, ktoré premieta rozmanitý výber filmov z celého sveta a podporuje kultúrnu výmenu a ocenenie kinematografie. Zahŕňa workshopy, diskusie a príležitosti na networking pre filmárov a filmových nadšencov.

Thaipusam: Oslavovaný v januári alebo februári, Thaipusam je zasvätený bohu Muruganovi. Veriaci sa zapájajú do činov oddanosti, ako je nosenie kavadis (zdobené drevené štruktúry) a prepichovanie tela háčikmi ako forma pokánia.

Maha Shivaratri: Významný hinduistický festival zasvätený bohu Šivovi, oslavovaný celonočnými bdeniami, pôstom a modlitbami. Veriaci navštevujú Šivove chrámy, kde sa vykonávajú špeciálne rituály a obety.

Podarí sa nám zachytiť jeden z týchto festivalov na našom zájazde Srí Lanka a Tamilské Tigre?

K

Ázia  

Srí Lanka


náročnosť

11 dní

Trvanie

2855
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

9604 13720€

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

8985
Zvieratá Srí Lanky Prémiový blog

Prémiový blog Zvieratá Srí Lanky

Srí Lanka je ostrovná tropická krajina s bohatou vegetáciou, plná vodných nádrží, rezervoárov, priehrad, kanálov a riek, obklopená Indickým oceánom…

Martin Ferenčík 35 min. čítania
Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka Polonnaruwa

Polonnaruwa Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka

Polonnaruwa je nádherným historickým mestom, ktoré sa nachádza v strednej časti Srí Lanky a tvorí jeden z vrcholov kultúrneho trojuholníka ostrova.…

Robert Taraba 23 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: