V nasom gostronomickom badani a poznavani Aie sme pokracovali uspesne aj v byvalych koloniach na uzemi dnesnej CLR Macau a Hong Kongu. Napriek dazdu sme prebrazdili macauske ulicky a poochutnavali sladke keksicky, croissantove kolacky s vajecnym kremom, susene masko.... Na druhy den sa umudrilo aj pocasie a tak sme sa po prheliadke pevnosti a ruin katedraly Sv. Pavla schladili ladovou kavickou a macauskym pivkom a posilnili morskymi potvorkami, volskym jazykom, zapekanymi hubami a inymi vytvormi portugalskej kuchyne. V Hong Kongu sme vychutnali nielen pohlad z Victoria Peaku na Perlovy zaliv a samozrejme samotny Victoria Harbour, ktory bol naozaj uchvatny ale aj pecene holuby, ktore sice nepadali z neba ale aspon tak urcite chutili. Aby toho nebolo prilis, pod gigantickym sediacim Budhom na ostrove Lantau sme si dali skromny vegetariansky obedik v klastore, no dezert musel byt. Len si vybrat kolacik mangovy, kokosovy, arasidovy, sezamovy .... nuz aj ty mnisi si tu dopraju. Teraz sme uz v Shanghai. Tuto megalopolu sme videli s 500 metrovej vysky bez toho aby sme splhali na horu (mrakodrap) a vznasali sa 431 km rychlostou bez toho aby sme nastupili do lietadla (rychlovlak). V miestnom aquariu sa ponad nas preplavili zraloky, manty a ine morske stvorenia a my sme sa preplavili vecer po rieke Huang Pu a poobdivovali vecernu sceneriu osvetleneho velkomesta ale i obrovske nakladne lode kotviace v pristave. Neusla nam ani prava cinska strava ale o tom az nabuduce.

Zobraziť viac príspevkov z krajiny Čína

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

BUBO Covid garancia v cene

Preplatíme vám test