Kanárske ostrovy – ostrovy večnej jari

Kanárske ostrovy – ostrovy večnej jari

Súostrovie Kanárskych ostrovov leží asi 100 km od afrického pobrežia, avšak ide o autonómne spoločenstvo Španielska. Súostrovie pozostáva z trinástich ostrovov, medzi ktorými sú turisticky najnavštevovanejšie Lanzarote, Gran Canaria a Tenerife.

Kanárske ostrovy majú viac ako 3 000 hodín slnečného svetla ročne. Takže si môžete byť istí dlhými, jasnými dňami po celý rok. Slnko svieti takmer stále.
Na ostrovoch prevláda mierne podnebie po celý rok, preto sa často nazývajú aj ostrovy večnej jari. V zime sú priemerné teploty okolo 20 stupňov Celzia a málokedy prší. Práve toto obdobie je preto ideálne počasie na prehliadku pamiatok a objavovanie nádhernej sopečnej krajiny.

Ostrovy ponúkajú veľké množstvo vyžitia - pokiaľ nie ste otužilí, vylihovanie na pláži či kúpanie sa v zimných mesiacoch neodporúčame, ale za zmienku stojí nespočetné množstvo dobrodružstiev, ktoré môžete zažiť. Od divokých subtropických lesov v prírodnom parku Garajonay na La Gomera alebo vavrínového lesa Los Tilos na ostrove La Palma až po púštne krajiny pri mori v prírodnej rezervácii Dunas de Corralejo na Fuerteventure alebo ikonickú pláž Maspalomas na Gran Canarii.

Prírodná rozmanitosť Kanárskych ostrovov zahŕňa prekvapivé priestory formované ich vulkanickým pôvodom, ako je národný park Timanfaya na Lanzarote; Najvyššia hora Španielska (Mt. Teide, Tenerife, v národnom parku Teide) a veľkolepé vyhliadky – napríklad na El Hierro.

Na výber je aj obrovské množstvo vodných športov - vrátane surfovania, windsurfingu, či kiteboardingu. Na Kanárskych ostrovoch si však môžete vyskúšať aj paragliding, horskú cyklistiku, horolezectvo či skoky plné adrenalínu.

Dovolenka na Kanárskych ostrovoch je čistý relax. Tempo života na ostrovoch je uvoľnené, klíma láka na oddych a je tu množstvo kúpeľov a wellness centier. Najviac, hoci ich nájdete na všetkých Kanárskych ostrovoch, majú Gran Canaria a Tenerife, ktoré ponúkajú procedúry ako talasoterapia, vinoterapia a aloe terapia s použitím prírodnej aloe vera (rastlina známa svojimi vlastnosťami na hojenie pokožky).

K

Ázia  

Čína


náročnosť

11 dní

Trvanie

4238
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3789
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12223 22224€
Lanzarote - sopečné dielo prírody Lanzarote

Lanzarote Lanzarote - sopečné dielo prírody

Premýšľate, ktorý z Kanárskych ostrovov by pre vás mohol byť tou správnou voľbou? Ak vás láka drsná, no malebná sopečná krajina, minimalistická…

Martin Šimko 13 min. čítania
Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény Prémiový blog

Prémiový blog Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény

Tri málo známe ostrovné geografické pojmy. Mikronézia leží na severe Tichého oceánu, Makaronézia v Atlantiku a Maskarény na juhu Indického oceánu.…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Gran Canaria - krásy miniatúrneho kontinentu Gran Canaria

Gran Canaria Gran Canaria - krásy miniatúrneho kontinentu

Pokiaľ rozmýšľate nad tým, či je dovolenka na ostrove Gran Canaria správnou voľbou, zodpovedzte si nasledujúce otázky. Milujete dobrodružstvo? Radi…

Gréta Trnková 8 min. čítania