Káva s nórskym šarmom: Kaffebrenneri v Bergene

Káva s nórskym šarmom: Kaffebrenneri v Bergene

Bergen, mesto fjordov a drevených domčekov, má pre milovníkov kávy skrytý klenot. Bergen Kaffebrenneri nie je len obyčajná kaviareň, ale aj pražiareň kávy, ktorá spája tradíciu s modernými trendmi. Ak sa ocitnete v tomto nórskom meste, určite si nájdite chvíľku a navštívte toto špeciálne miesto.

Interiér Kaffebrenneri je kombináciou industriálneho štýlu a útulnosti. Otvorený priestor s vysokými stropmi a veľkými oknami vytvára príjemnú atmosféru, kde sa môžete pokojne usadiť s knihou alebo pracovať na notebooku. Príjemná vôňa praženej kávy vás okamžite obklopí a naladí na kofeínový zážitok.

Ponuka kávy je v Kaffebrenneri skutočne široká. Môžete si vybrať z rôznych druhov zrnkovej kávy, ktoré sú pravidelne obmieňané. Baristi vám radi poradia a pripravia vám kávu presne podľa vašich predstáv. Okrem klasického espressa a cappuccina tu nájdete aj rôzne špeciality, ako napríklad filtrovanú kávu alebo cold brew.

Cold brew je kávový nápoj, ktorý vzniká lúhovaním kávy v studenej vode a zároveň je čas extrakcie značne predĺžený. Kým pri príprave filtrovanej kávy horúcou vodou trvá extrakcia do 5 min., tak extrakciu pri cold brew môžete natiahnuť až na 36 hodín. Takto pripravená káva má mohutné telo, ale zároveň je plná ovocných a čokoládových tónov a sladkého ovocia. 

Kaffebrenneri však nie je len o káve. V ponuke majú aj výborné domáce koláče a pečivo, ktoré sa perfektne hodia k šálke kávy. Ak máte ale chuť na niečo slané, môžete si objednať napríklad sendvič alebo ľahký šalát. Všetky suroviny, ktoré tu používajú, sú čerstvé a pochádzajú od lokálnych dodávateľov.

Bergen Kaffebrenneri nájdete iba pár minút chôdze od samotného centra mesta, na ulici Kong Christian Fredriks Plass 6.

Kaffebrenneri je ideálne miesto pre všetkých, ktorí hľadajú kvalitnú kávu a príjemné prostredie. Či už ste vášnivým kávičkárom alebo len občasným konzumentom, v Kaffebrenneri si určite prídete na svoje.

Či už navštívite Bergen počas nášho BUBO zájazdu Nórsko zlatý trojuholník, alebo cestujete sami, určite si túto kaviareň pridajte do zoznamu miest, ktoré musíte navštíviť. Budete prekvapení, ako veľmi dokáže jedna šálka kávy obohatiť váš zážitok z tohto krásneho mesta.

K

Európa  

Škandinávia, Veľká Británia, Škótsko, Nórsko


náročnosť

14 dní

Trvanie

4395
K

Polárne oblasti   Európa  

Špicbergy, Škandinávia, Špicbergy (NOR), Nórsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

3895
K

Európa  

Škandinávia, Nórsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2720
Severný pól a arktický diplomat Fridtjof Nansen Prémiový blog

Prémiový blog Severný pól a arktický diplomat Fridtjof Nansen

Hrdina severných polárnych oblastí. Dobrodruh, vedec, nudista, nositeľ Nobelovej ceny. Po stopách Fridtjofa Nansena som putoval od Osla cez…

Ľuboš Fellner 30 min. čítania
Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 46 min. čítania
Longyearbyen - hlavné mesto Špicbergov Longyearbyen

Longyearbyen Longyearbyen - hlavné mesto Špicbergov

Nórsko sa nekončí Nordkappom, dá sa vybrať ešte severnejšie, ďalej za polárny kruh - na súostrovie Špicbergy, ktoré ležia na polceste medzi Nórskom…

Robert Taraba 17 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: