Lanovka Fjellheisen - Tromsø

Lanovka Fjellheisen - Tromsø

Fjellheisen je najobľúbenejšou turistickou destináciou v Tromsø. Tu si užijete nádherný panoramatický výhľad na Tromsø s takmer nekonečným výhľadom na ostrovy, fjordy, hory a more. V opačnom smere môžete vidieť majestátny Tromsdalstinden týčiaci sa 1238 metrov nad morom. V lete je to dobré miesto na vychutnanie si polnočného slnka a v zime je to ideálne miesto na prenasledovanie polárnej žiary.

Fjellheisen postavila v roku 1961 Brødrene Jakobsens Rederi, lodná spoločnosť, ktorá vo veľkej miere pôsobila v oblasti polárneho lovu, rybolovu a expedícií v Arktíde a Antarktíde. Lanovky hrdo nesú dva symboly spoločnosti; ľadového medveďa a tuleňa.

Horná stanica, Fjellstua, sa nachádza 421 metrov nad morom. Cesta trvá štyri minúty. Kabínka odvezie na jeden krát 28 osôb. Lanovka premáva celý rok od 10:00 do 1:30 v noci - každý deň.

Môžete ostať a užiť si krásne výhľady z miestnej reštaurácie a vyhliadkovej plošiny alebo pokračujte prechádzkou na vrchol kopca Floya ktorý sa nachádza vo výške 671 m.n.m., táto prechádzka je vhodná aj pre rodiny s deťmi a dokonca ešte aj počas letných mesiacov je možné natrafiť na plochy nerozpusteného snehu.

Počas leta je vyhliadková plošina vo Fjellstua skvelým miestom na vychutnanie si polnočného polárneho slnka a výhľadu na mesto. Polnočné slnkov Tromsø môžete vidieť od 20. mája do 22. júla. Počas tejto doby sa slnko nachádza nad horizontom 24 hodín denne.

Polárnu žiaru môžete sledovať, keď je medzi septembrom a aprílom tma a jasno. Najlepší čas vidieť polárnu žiaru  je od šiestej hodiny popoludní do druhej hodiny ráno. Tromsø má výhodnú polohu uprostred "Northern Lights Belt". Vyhliadková plošina vo Fjellstua je ideálnym miestom na to, aby ste videli polárnu žiaru tancujúcu nad Tromsø.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Škandinávia, Veľká Británia, Škótsko, Nórsko


náročnosť

14 dní

Trvanie

3217 4595€
K

Polárne oblasti   Európa  

Špicbergy, Škandinávia, Špicbergy (NOR), Nórsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

3311 3895€
K

Európa  

Škandinávia, Nórsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2291 2695€
Severný pól a arktický diplomat Fridtjof Nansen Prémiový blog

Prémiový blog Severný pól a arktický diplomat Fridtjof Nansen

Hrdina severných polárnych oblastí. Dobrodruh, vedec, nudista, nositeľ Nobelovej ceny. Po stopách Fridtjofa Nansena som putoval od Osla cez…

Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Longyearbyen - hlavné mesto Špicbergov Longyearbyen

Longyearbyen Longyearbyen - hlavné mesto Špicbergov

Nórsko sa nekončí Nordkappom, dá sa vybrať ešte severnejšie, ďalej za polárny kruh - na súostrovie Špicbergy, ktoré ležia na polceste medzi Nórskom…

Robert Taraba 17 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: