Malecón

Malecón

Malecón je najznámejšia promenáda ak nie na celom svete, tak minimálne v Karibiku. Najznámejší pohľad na Havanu spolu s nepokojným Atlantikom, ktorý vystreluje vlny na pobrežnú cestu. Malecón, oficiálne Avenida de Maceo,  promenáda dlhá osem kilometrov, bola vybudovaná v roku 1901. V neskoršom rozšírení v rokoch 1948-1952 bola natiahnutá až po ústie rieky Almendares na západ od centra Havany. Táto promenáda je jednou z najznámejších ciest na celej Kube. Bola to prvá veľka stavba verejného významu, ktorá bola na Kube postavená technológiou železobetónu (reinforced concrete)

Od roku 1950 má Malecón v Havane celkovo šesť jazdných pruhov. V rokoch 1957 a 1958 sa na Malecóne organizovali preteky Cuban Grand Prix.

Postupom času sa postavilo veľké množstvo budov v rôznych architektonických štýloch, čo len zvyšuje hodnotu celého miesta. Postupne sa tieto budovy rekonštruujú.

Počas letných nocí získava Malecón mimoriadnu atmosféru. Skvelá pouličná párty, kde sa mieša tradičný zvuk bicích nástrojov s modernými skladbami salsy a reggaetonu.

Dnes je to obľúbené miesto Havančanov, a hlavne mladých ľudí, ktorí na promenáde trávia celé hodiny. Obzvlášť peknú atmosféru má pri západe slnka, pretože práve tu je možné vidieť jeden z najkrajších západov slnka na ostrove.

Nájdeme tu aj niektoré z najlepších hotelov v Havane, ako napríklad Hotel Nacional, Riviera alebo Meliá-Habana, prípadne jeden z najnovších v Havane, priamo pri vstupe do havanského prístavu, hotel Paseo del Prado.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

4540
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

3630
K

Amerika  

Južná Amerika, Kuba, Peru


náročnosť

12 dní

Trvanie

4279
Kuba pred a po Fidelovi Prémiový blog

Prémiový blog Kuba pred a po Fidelovi

Na Kube som bol po prvý raz pred vyše dvadsiatimi rokmi a vtedy som sem lietal pravidelne. Následne však prišla dlhá pauza a na Kubu som sa vrátil…

Ľuboš Fellner 45 min. čítania
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 50 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: