Najkrajšie výhľady na Istanbul - rady

Najkrajšie výhľady na Istanbul - rady

Istanbul je krásne mesto, na ktoré sa oplatí pozerať nielen počas dňa, ale aj pri východe a západe slnka. Pokiaľ si chcete užiť ikonický a krásny výhľad na Istanbul, ponúkame zopár tipov, kam sa vybrať, aby bol váš zážitok maximálny.

Galatská veža - Dielo Janovčanov z roku 1348 s výškou 66,9 m bolo kedysi najvyšším bodom Istanbulu. Hore na vežu sa dostanete výťahom, dole zase pešo. Tu uvidíte Bospor, Zlatý roh, Topkapi, Hagiu Sofiu, Modrú i Suleimanovu mešitu... Všetko ako na dlani.

Sulejmanova mešita - Z jej terasy je skutočne fantastický výhľad smerom na štvrť Pera krížom cez Zlatý roh. Ideálne miesto na pokochanie sa okolím.

Luxusný bar Mikla - Luxusná reštaurácia, kde fľašu vína pod 40 eur nekúpite. Špecializuje sa na drinky a je presklená - uvidíte celý Istanbul ako na dlani.

Büyük Çamlıca - Ideálne miesto pre panoramatický výhľad na Bospor a Marmarské more. Najväčšia mešita krajiny má vežu Çamlica Tower a toto veľdielo Recepa Erdogana ponúka úžasný výhľad z kopca Çamlıca pri západe slnka.

Prístav Ortaköy - Je síce položený nízko pri mori, ale mešita Ortaköy z roku 1854 vás ohúri neobarokovou architektúrou, ponúka jedinečný nočný pohľad na anatolskú stranu a na Bospor.

Poďte s nami na zájazd Turecko All inclusive a prečítajte si blog Istanbul - tipy pre pokročilých.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia   Európa  

Turecko


náročnosť

10 dní

Trvanie

2427
K

Ázia   Európa  

Azerbajdžan, Turecko


náročnosť

7 dní

Trvanie

2180
K

Ázia   Európa  

Turecko


náročnosť

3 dní

Trvanie

978
Turecko - recenzia zájazdu Prémiový blog

Prémiový blog Turecko - recenzia zájazdu

Turecko nemá u nás dobré meno, no všetko je inak a po prečítaní tohoto blogu sa sem budete chcieť vybrať. Spoločne sa preplavíme cez Bospor a…

Ľuboš Fellner 30 min. čítania
Istanbul pre pokročilých - prehliadka Istanbul

Istanbul Istanbul pre pokročilých - prehliadka

Istanbul je pre mnohých sprievodcov BUBO tým najkrajším mestom na svete. Ak sa sem aj Vy rozhodnete vrátiť, potom je tento blog presne pre Vás. Kde…

Ľuboš Fellner 26 min. čítania
Najunikátnejšie hotely sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najunikátnejšie hotely sveta

Keď je hotel dôvodom na cestu. Unikátnosť, to je lepší servis ale hlavne príbeh, ktorý sa oplatí spomenúť. Unikátnosť - to je odvaha byť iný, byť…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: