Najlepšia káva v Havane

Najlepšia káva v Havane

Kuba sa nepovažuje za kavovú destináciu, čo je škoda, lebo my v BUBO vieme, že kubánská káva patrí medzi vychýrené. Miestna káva má plnú, hutnú chuť a v závere nasladlé tóny, v ktorých zacítite chuť cukrovej trstiny, chuť celého ostrova a chuť Karibiku. Robusta, ale aj arabica sú pestované na upätí hôr Sierra Maestra (kde bojoval Fidel Castro za svoju revolúciu), ale aj na úpätí Sierra Escambray v provincii Sancti Spirítus.

Za luxusnou kávou v Havane sa vyberieme do hotela Nacional. Nachádza sa na ikonickom mieste, v širšom centre Havany, priamo nad legendárnou promenádou Malecón, a ponúka luxusný výhľad na starú Havanu. Postavili ho v roku 1930 s kombinovaným art deco, neoklasicistickým a neokoloniálnym štýlom. Pre svoju umeleckú a historickú hodnotu bol vyhlásený za národnú pamiatku. V súčasnosti je jedna z ikon Havany.

Zaujímavé je, že to je prvý hotel, ktorý získal vyznamenanie World Memory udelené OSN pre vzdelávanie, vedu a kultúru. Svoje neoficiálne sídlo tu mal aj Meyer Lansky, šéf americkej mafie.

Hotel navštevujú známe osobnosti a BUBO klienti nemôžu chýbať. Medzi najznámejších návštevníkov patrili Edward VIII., princ z Walesu; spisovateľ Ernest Hemingway, objaviteľ penicilínu Alexander Fleming; boxer Rocky Marciano, Frank Sinatra a filmoví herci ako Marlon Brando alebo Ava Gardner.

BUBO klienti sa zastavujú aj na výbornú kávu, ktorá je spolu s luxusným výhľadom naozajstný zážitok. Hotel ponúka špičkový lobby bar, bar Churchill, prípadne novy bar na streche, ktory pomenovali podľa kubánskeho šachového majstra - Josého Raúla Capablancu.

Ikonický pohľad je práve z lobby baru, v zadnej časti hotela, uprostred romantického patia. Bar ponúka špičkovú kubánsku kávu Serrano, prípadne Cubita. Počas dovolenky na Kube si objednajte cafecito, kubánske malé espresso, alebo potom cortado, čo je verzia s malým množstvom mlieka. Cena za espresso je 150 pesos, približne 1 euro.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

3436 4295€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2700 3600€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2804 3738€
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

​Havana – čarodejka na Ostrove slobody Karibik, Havana

Karibik, Havana ​Havana – čarodejka na Ostrove slobody

Havana. O ktorom inom hlavnom meste sveta sa dnes rozpráva toľko príbehov, legiend, ale aj kontroverzií a protichodných názorov? Jedni ju považujú…

Ján Buday 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: