Poznáte národné jedlo Čiernej Hory, ktoré sa volá Brav u mlijeku? Jeho názov môže Slovákov trochu zavádzať a v skutočnosti sa pripravuje z jahňacieho a nie z bravčového mäsa. Jedlo sa varí v hrnci nazývanom „sac“, kde sa jahňacina pomaličky varí spolu so zeleninou a mliekom. Celá príprava zaberie až hodinu a pol avšak napriek tomu výsledok stojí za to. Mäsko je po dlhšom varení mäkké a rozmarín mu spolu s ďalšími koreninami dodáva nezameniteľnú chuť. Jedlo pochádza z hornatých častí Čiernej Hory ale dnes ho môžete nájsť aj v reštauráciách na pobreží Jadranského mora. V BUBO vieme, že pri spoznávaní neznámych krajín treba vždy spoznávať aj miestnu kuchyňu. Brav u mlijeku Vám určite zachutí a vďaka nemu si odnesiete z Čiernej Hory skvelý gastronomický zážitok. Foto: Pixabay (Kotor)
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Čierna Hora
- Dovolenka s BUBO v Čiernej Hore
- Ďakujeme za perfektnú dovolenku v Čiernej Hore
- Hrdinovia nepracujú - vtipy o Čiernej Hore
- Hraničný prechod Šćepan Polje
- Kotor a Boka Kotorska
- Najväčšia priehrada v Čiernej Hore
- Budva v Čiernej Hore
- Čo vidieť v Čiernej Hore
- Čo vidieť v Podgorici
- Sveti Stefan