Národný park Alejandro de Humboldt

Národný park Alejandro de Humboldt

Národný park Alejandro de Humboldt je jedno z najdôležitejších miest na Kube, ktoré sa venuje zachovaniu endemickej fauny a flóry a jeho rozsiahla biodiverzita z neho robí doslova prírodný zázrak provincie Guantánamo.

Jeho meno vzdáva hold významnému nemeckému vedcovi Enriquemu Alejandrovi, barónovi de Humboldt, ktorý precestoval ostrov v 19. storočí a vďaka podrobnému výskumu miestneho ekosystému získal titul “druhý objaviteľ Kuby” (po Krištofovi Kolumbovi, samozrejme).

Jeho rozsiahle územie sa rozkladá na ploche 70 680 hektárov, ktoré, keďže predstavuje jeden z najbohatších a najviac endemických horských ekosystémov na svete, v roku 2001 vyhlásili za svetové dedičstvo UNESCO.

Park ponúka miesta na kempovanie, jednoduché ubytovanie, trasy so sprievodcom, a lokálni sprievodcovia vám pomôžu na vyriešenie akýchkoľvek pochybností alebo problémov pre návštevníkov. Môžete si vybrať niekoľko turistických trás: Sendero Marino, Sendero el Balcón de Iberia, Sendero el Recreo, Sendero el Copal a Sendero Riberas del Jiguaní, kde sa dostanete do priameho kontaktu s prírodou a preskúmate riečny aj pevninský ekosystém. Užijete si nádherný výhľad, osviežujúcu vodu, krásnu krajinu endemickej vegetácie, zaujímavé ovocné plodiny a ak budete mať šťastie, tak aj exotické zvieratá v ich prirodzenom prostredí.

Nížinné pásmo dažďového pralesa, ktorý sa oficiálne nazýva “kubánske vlhké lesy”, ponúka výlety k riekam, jazierkam a vodopádom. Oblasť Baracoa je známa ako miesto, kde padne najviac zrážok v rámci celej Kuby. Miesto kúzelnej biodiverzity, ktoré nemôžete vynechať na svojej ceste do najvýchodnejšej časti Kuby.

Magickú oblasť Baracoa navštívime na našom okruhu Kuba Absolut Total.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

3914 4773€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2700 3600€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2990 3738€
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

KVÍZ: Poznáte Kubu a jej najkrajšie miesta? Blog

Blog KVÍZ: Poznáte Kubu a jej najkrajšie miesta?

Najkrajší ostrov Karibiku, komunistická no čarovná Havana, luxusné pláže Varadera či (ne)slávne osobnosti ako Che Guevara či Fidel Castro. O Kube…

Viktor Háber 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: