Raj pre podmorský život na Srí Lanke

Raj pre podmorský život na Srí Lanke Národný park Pigeon Island

Národný park Pigeon Island je jedným z dvoch morských národných parkov na Srí Lanke. Nachádza sa kilometer od pobrežia Nilaveli a zahŕňa plochu 417,429 hektárov, kde nájdete jedny z najlepšie zachovaných koralových útesov na Srí Lanke. Park bol vyhlásený za národný park v roku 2003 a je pomenovaný podľa holuba skalného, ktorý tu našiel svoj domov.

Pigeon Island sa skladá z dvoch ostrovov - Veľkého a Malého Pigeon Island. Veľký ostrov je asi 200 metrov dlhý a 100 metrov široký, obklopený koralovým útesom, zatiaľ čo Malý ostrov je obklopený skalnatými výbežkami a koralovými útesmi. Najlepší čas na návštevu parku je počas suchého obdobia od apríla do septembra, keď je more pokojné a viditeľnosť pod vodou najlepšia.

Koralové útesy okolo ostrovov sú domovom mnohých vodných živočíchov, vrátane viac ako 100 druhov koralov a 300 druhov rýb. Medzi ďalšie morské živočíchy, ktoré môžete stretnúť, patria žralok čiernoplutvý, kareta pravá, kareta zelená a kareta olivová. Park je ideálnym miestom na potápanie, šnorchlovanie, surfovanie, výlety loďou a pozorovanie prírody.

Národný park Pigeon Island je ľahko dostupný z pláží Nilaveli alebo Uppuveli severne od Trincomalee. Výlet si môžete jednoducho zorganizovať priamo na pláži, kde sa nachádza množstvo obchodov ponúkajúcich šnorchlovacie a potápačské výlety, alebo cez vaše ubytovanie. Južná strana ostrova je ideálna na šnorchlovanie, kde môžete vidieť žraloky, korytnačky a množstvo rýb. Severná strana je vhodnejšia na potápanie, hoci je tam ťažšie vidieť väčšie živočíchy.

Na ostrove sa nachádza malá piesočnatá pláž, kde pristávajú lode. Časť pláže je ohraničená, aby sa plavci nedotýkali koralov v plytkých vodách. Na ostrove sú dve zátoky, ktoré sú obľúbenými miestami na šnorchlovanie, kde môžete vidieť rôznorodý morský život od farebných koralov až po korytnačky a žraloky útesové. Vybavenie na šnorchlovanie si môžete prenajať priamo na mieste alebo si priniesť vlastné.

Prečo navštíviť Pigeon Island? Môžte sledovať úchvatný podmorský život alebo môžte pozorovať vzácnych holubov skalných. Podľa oddelenia divočiny žije na ostrovoch približne 300 druhov útesových rýb. Ak máte šťastie, môžete vidieť dospelé aj mladé čiernoplutvé žraloky a vzácne korytnačky.

Najlepší čas na návštevu Pigeon Island National Park je od mája do októbra, pričom najlepšie obdobie je v júni. V lete je Nilaveli skvelým miestom s pokojnými moriami a jasným počasím, ideálnym pre vodné športy. Ostrovy ponúkajú nádherné pláže a úžasné koralové útesy, ktoré poskytujú jedinečný pohľad na podmorský svet Srí Lanky.

Či už hľadáte dobrodružstvo vo vode alebo chcete len relaxovať na pláži, Národný park Pigeon Island ponúka niečo pre každého. Navštívite tento malebný kúsok raja počas relaxačného dňa na zájazde - Srí Lanka a Tamilské Tigre?

K

Ázia  

Srí Lanka


náročnosť

11 dní

Trvanie

2855
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

9604 13720€

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

8985
Zvieratá Srí Lanky Prémiový blog

Prémiový blog Zvieratá Srí Lanky

Srí Lanka je ostrovná tropická krajina s bohatou vegetáciou, plná vodných nádrží, rezervoárov, priehrad, kanálov a riek, obklopená Indickým oceánom…

Martin Ferenčík 35 min. čítania
Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka Polonnaruwa

Polonnaruwa Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka

Polonnaruwa je nádherným historickým mestom, ktoré sa nachádza v strednej časti Srí Lanky a tvorí jeden z vrcholov kultúrneho trojuholníka ostrova.…

Robert Taraba 23 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: