Nová letecká linka na Kubu

Nová letecká linka na Kubu

Po štyri a pol roku Air China otvára novú linku a znovu spojila Peking s Havanou na Kube. Let, ktorý trvá 20 hodín a 55 minút, má 2-hodinové medzipristátie v Madride. Lietadlo, ktoré otvorilo túto linku, bolo Boeing 787-9 (registrované B-1431).
Čínska štátna letecká spoločnosť prestala lietať do Havany v roku 2020 pre krízu COVID-19, a bola jediným spojením medzi Karibikom a Ďalekým východom v Ázii. Podľa Kubánskeho úradu pre cestovný ruch bol ročný priemerný počet čínskych turistov na ostrove vyše 45 tisíc.

Air China pred pandémiou spájala Havanu s Pekingom dvakrát týždenne Boeingom 787-9, ale s medzipristátím v Montreale, bez možnosti vystúpenia (ktoré by umožnilo prepravu cestujúcich medzi Kanadou a Kubou). Po novom sa zachovajú dva lety týždenne Boeingom 787-9 s kapacitou pre 293 pasažierov v konfigurácii s 30 sedadlami v biznis triede, 34 v Premium Economy a 229 v Economy. Rozdiel je teraz v dvojhodinovom medzipristátí v Madride, navyše s možnosťou vystúpenia/nastúpenia, čím sa Air China stáva konkurentom v letoch medzi španielskym hlavným mestom a Havanou hlavne pre Air Europa, Iberia, Plus Ultra a World2Fly. Podľa AENA Spain cestovalo v roku 2023 medzi oboma destináciami viac ako 512-tisíc cestujúcich.

Viacero čínskych leteckých spoločností sa vracia do Latinskej Ameriky a Karibiku. Latinská Amerika postupne obnovuje svoju ponuku pre východnú Áziu, síce vzdialený trh, ale jeden z najatraktívnejších. Mexiko malo doteraz spojenia cez All Nippon Airways do Tokia, Aeromexico ponúkalo lety do Soulu a Tokia, a teraz China Southern do Shenzhenu. Začiatkom mája začali pravidelné lety od Air China cez Madrid využívať aj São Paulo a China Southern obnovila spojenie s Mexico City. Nedávno Hainan Airlines prejavili záujem o návrat do Mexika a China Eastern Airlines získala súhlas na prevádzku do Buenos Aires/Ezeiza, s medzipristátím v Španielsku.

Cestovný ruch sa rozbieha, pribúdajú nové letecké linky a stále viac Slovákov cestuje s BUBO! Pridajte sa na jeden z BUBO zájazdov na Kubu alebo si vyberte iný BUBO zájazd.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

2368 2960€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2823 3443€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

3289
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

​Havana – čarodejka na Ostrove slobody Karibik, Havana

Karibik, Havana ​Havana – čarodejka na Ostrove slobody

Havana. O ktorom inom hlavnom meste sveta sa dnes rozpráva toľko príbehov, legiend, ale aj kontroverzií a protichodných názorov? Jedni ju považujú…

Ján Buday 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: