Nová linka Mexicable v Mexico City

Nová linka Mexicable v Mexico City

Z najdrsnejšieho a najľudnatejšieho predmestia Mexiko City, Ecatepec de Morelos, sa väčšina obyvateľov potrebuje dopraviť do centra hlavného mesta kvôli práci. Spomínaná štvrť v Mexiko City pripomína favelu a cestná doprava je v tejto časti preplnená. Prejazd cez cez ňu autom trvá najmenej hodinu a tak v roku 2016 Mexiko City spustilo svoju prvú verejnú lanovku Mexicable. Dnes sa nad strechami jednej z najrušnejších oblastí Mexika denne vznáša takmer 30 000 dochádzajúcich do centra Mexico City, ktoré je našou vstupnou bránou do krajiny v rámci BUBO zájazdov do Mexika.

Farebné kabíny Mexicable, ktoré zriadila vláda štátu Mexiko, sa nedajú prehliadnuť. Mexicable prevádzkuje 184 kabín, do každej sa zmestí približne desať ľudí a trojkilometrová cesta, ktorá má sedem staníc, môže trvať len 17 minút a stojí iba 6 pesos, teda približne 30 centov.

Vo štvtok, 30. marca 2023, bola slávnostne otvorená nová linka Mexicable, ktoré spája mesto Ecatepec v štáte Mexico so stanicou metra Indios Verdes v Mexico City. Novootvorená linka má sedem staníc a jej trasa je dlhá 8.5 kilometrov. Cestujúci túto trasu absolvujú za necelých 30 minút.

Linka je zároveň jednou z najlepšie prepojených v meste, pretože má spojenie s viacerými dopravnými prostriedkami - s metrom, autobusmi ale aj inými lanovkami Mexicable. Premávať bude sedem dní v týždni - od pondelka do piatku od 05:00 do 23:00, v sobotu od 06:00 do 23:00 a v nedeľu od 07:00 do 23:00. Očakáva sa, že ju denne využije 30 000 ľudí. 

Nová linka Mexicable sa považuje byť dôležitým krokom k zlepšeniu verejnej dopravy v Mexico City a v jeho okolí, pretože poskytuje bezpečnú, efektívnu a ekologickú alternatívu pre obyvateľov v tejto časti. Je prevádzkovaná výlučne na elektrickú a solárnu energiu a má aj bezpečnostné opatrenia - napríklad kamery s videonáhľadom.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

2725 3893€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13112 22224€
B

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

6890
Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere Mexiko City

Mexiko City Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere

Hlavné mesto Mexika je piatym najľudnatejším mestom sveta a je to poriadne cítiť. Živý kotol zábavy, jedla, dopravných zápch, ale aj úžasných…

Viktor Háber 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: