Odlet z Cancunu

Odlet z Cancunu Letisko Cancun a čo potrebujete vedieť - informácie

Cancun je neslávne známy dopravnými zápchami, a tak si nechajte dostatok času na dostavenie sa na letisko. Pokojne tu stojíte v zápche hodinku a rada sa vôbec, ale vôbec nehýbe – a dočítate sa o mnohých prípadoch zmeškaných letov.


Na letisku by ste mali byť 3 hodiny pred odletom. Zachekujte sa deň vopred, ale ak nemáte batožinu, iba on-board, ale chcete ju zachekovať „dole“ do lietadla, tak sa pripravte, že budete čakať dlho – Mexiko je hold pomalé. Taxikár sa Vás bude pýtať, na aký terminál idete.
Ak letíte európskymi aerolíniami, tak je to väčšinou terminál: 4.
 
Po vstupe do terminálu zamierte k správnemu odbavovaciemu miestu aerolinky. Cancun je dovolenková destinácia a tak ju mnohé európske aerolinky lietajú so spolupracujúcimi, takzvanými co-share aerolinkami. Takže, napríklad, ak letíte Lufthansou, sa Vám môže stať, že v skutočnosti poletíte spoločnosťou  Eurowings a pod. Musíte ísť teda k prepážke Eurowings, lebo Lufthansu tu nenájdete. Sú tu informácie a mnohí pracovníci (španielčina je výhodou), ktorí Vám poradia. S akou aerolinkou letíte, už budete vedieť, ak sa checkujete deň vopred.
Postavte sa do dlhej rady a pozorujte neschopných a neuveriteľne pomalých pracovníkov. Ak ste prišli skôr, máte veľkú výhodu a budete čakať kratšie.
 
Keď sa dostanete na rad, odovzdáte svoju veľkú batožinu. Na chceck-ine Vám taktiež zoberú kartičku, ktorú Vám odtrhla pasová kontrola pri vstupe do krajiny. Kartičku prikladám do fotografie tohoto príspevku -vyššie a Vy vidíte, že som priletel United Arlines z Washingtonu. Tu si môžete palubenky, ktoré máte v telefóne, nechať pracovníkom na prepážke vytlačiť.
 
Pasováka, podobne ako v USA, už na letisku nestretnete. Ak ste teda odovzdali veľkú batožinu, vyberte sa na koniec haly a eskalátor Vás vyvezie o poschodie vyššie, kde prejdete security checkom -teda kontrolou vašej príručnej batožiny. Klasika – žiadne ostré predmety, tekutiny do 100 ml, takže vodu Vám vyhodia. Tu ukazujete iba palubenku a svoj pas.
 
Následne ste už vo vnútri veľmi pekného letiska. Sú tu aj biznis salóniky, ale mnoho reštaurácií: od burgerov, guacamole, ale môžete si dať aj šalát či sendvič od excelentného  Wolfganga Pucka. Obchodov je tu neuveriteľne veľa, a ak stále nemáte dostatok suvenírov, môžete si ich dokúpiť tu. Od Panamských klobúkov, po veľmi kvalitné kožené. Od šiat, okuliarov, po kožené topánky. Najnovšie parfumy a desiatky druhov Tequil (odporúčame umeleckú Dobel Atelier). Áno, aj flaštičky chili – Habanero. Áno, aj cigary. Áno, aj magnetky s témou Cancun či Tulum a pod. Ide o nekončiaci rad obchodov a naozaj veľa reštaurácií, takže čas na letisku „zabijete.“ Aj preto odporúčame radšej byť na letisku o hodinku skôr, ako prísť o 5 minút neskoro.
Pozor, lebo cestujúci, ktorí letia do Európy cez Mexico city, nemôžu na letisku nakupovať tovar „duty free.“ Pozor, keď neletíte priamo do Prahy či Viedne = na Vaše konečné letisko a v Európe prestupujete, tekutiny nad 100ml (napríklad alkohol) musíte mať v špeciálnej taške, aby Vám ho na tranzitnom letisku nezobrali.
 
Aj keď na svojej vytlačenej palubenke máte napísanú bránu, je možné, že tá sa zmení. Na letisku je jasne napísané, že brány nehlásia, a tak si odporúčame dať hodinku pred odletom budíček a ísť si bránu skontrolovať na jednu z mnohých obrazoviek, ktoré na letisku Cancún nájdete. Hodina pred odletom je čas, kedy sa už k bráne musíte presunúť, lebo do lietadla sa nastupuje (boarduje sa) zvyčajne 45 minút pred odletom.
 
Užite si letisko Cancun – oplatí sa to. My v BUBO Vám prajeme šťastný let a veríme, že tieto „drobnosti“ Vám pomôžu v hladkom odlete.

Ak cestujete s BUBO do Viedne, tak po tom čo si vo Viedni vyzdvihnete batožinu výjdete východom a zabočíte vonku vpravo (smer Mc Donalds - práve je v rekonštrukcii) kde s tabuľkou BUBO čaká už Vás šofér – mladý usmiaty muž v pasendnom obleku. BUBO to sú kvalitnejšie služby od začiatku do konca.

Šťastnú cestu a príjemný let prajeme.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
B

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

7924
Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere Mexiko City

Mexiko City Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere

Hlavné mesto Mexika je piatym najľudnatejším mestom sveta a je to poriadne cítiť. Živý kotol zábavy, jedla, dopravných zápch, ale aj úžasných…

Viktor Háber 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: