Posledné zmiznutia v Bermudskom trojuholníku

Posledné zmiznutia v Bermudskom trojuholníku

Pravdepodobne už každý z nás počul o Bermudskom trojuholníku. Súostrovie Bermúd, Puerto Rico a severoamerický štát Florida vytvárajú pomyselné územie / oblasť, ktorá je známa mnohými zmiznutiami lodí, lietadiel, ale aj ľudí. Nie je nič nezvyčajné, že po mnohých rokoch sa nachádzajú vraky pohrešovaných plavidiel na rôznych miestach, čo ešte viac podporuje záhadu, ktorá je tu s nami už od roku 1492. Prvá zmienka o tzv. "Diablovom" trojuholníku pochádza z denníku moreplavca Krištofa Kolumba. Posádka lode Santa Marta počas plavby cez nebezpečné územie videla v hmle na mori mnoho neidentifikovateľných svetiel. Rôzne anomálie a výchylky sú na tomto mieste samozrejmosťou a my sa pozrieme na všetky oficiálne zaznamenané udalosti od roku 2010.

2015 - Dvaja 14-roční chlapci sa vydali na malom člne na ryby, do svojich domovov sa však už nikdy nevrátili. Napriek rozsiahlemu pátraniu po nich nenašli ani zmienku. Ich čln objavili rok po zmiznutí na brehoch Bermúd, po chlapcoch však nebolo ani stopy.

2015 - Loď SS El Faro sa pri Bahamách potopila s 33 člennou posádkou po tom, čo bola "neúmyselne" prinútená vplávať do hurikánu.

2017 - Let TK183 do Havany na Kube bol nútený zmeniť smer letu do Washingtonu kvôli vzniknutým technickým problémom.

2017 - Súkromné lietadlo MU-2B prerušilo kontakt s vežou v Miami, krátko na to našli jeho vrak blízko pobrežia Bahám.

2020 - Plavidlo 29ft Blue & White Mako Cuddy Cabin Vessel s 20 ľuďmi na palube zmizlo po tom, čo odplávalo z Floridy na otvorené more. Nik o ňom viac nepočul.

Názory na tieto zmiznutia sa rôznia. Niektor si myslia, že ide o technické a ľudské zlyhania, silné búrky a nepredvídateľné počasie. Iní obviňujú mimozemšťanov, pozostatky bájnej Atlantídy, či portál do iných svetov. V každom prípade, pravda je niekde tam vonku. :)


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Austrália a Oceánia  

Papua Nová Guinea, Austrália


náročnosť

17 dní

Trvanie

5620 7025€
K

Guinea, Libéria, Sierra Leone


náročnosť

12 dní

Trvanie

3992 4990€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2951 4215€
Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku Blog

Blog Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku

Mekka je úžasná a ak niekde jasne cítite Boha, tak je to tu. Saudská Arábia sa dnes extrémne rýchlo mení, a preto je tento blog pre skutočných…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
Pripomíname si tragédiu v Černobyle Blog

Blog Pripomíname si tragédiu v Černobyle

Pripomíname si 38 rokov od výbuchu v Černobyle. Tragédia, ku ktorej viedla séria chýb, sa stala 26. apríla 1986 presne o 01:23:45 h. Dodnes cítiť…

Viktor Háber 15 min. čítania
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: