Najlepšie hotely Svätého Krištofa v Karibiku

Najlepšie hotely Svätého Krištofa v Karibiku Krištof a Nevis a ako si vybrať hotel

Keď sa človek vyberie tak ďaleko, tak chce  loviť tie najlepšie zážitky. Svätý Krištof nie je rozhodne tým turistickým ostrovom so stovkami hotelov, a tak sa tu môžete veľmi ľahko popáliť. Ak si v mojom blogu pozriete fotografie ostrova a jeho ľudí, pochopíte, že ide vcelku o drsné miesto, a aj keď si miestny človek otvorí penziónik a ponúkne vám za noc 100 USD, môžete zažiť kultúrny šok. Tie najlepšie hotely majú históriu a tá je na Svätom Krištofovi o to dôležitejšia. Tu je prehľad tých najlepších hotelov:


1.     Najlepší hotel na ostrove Nevis: Four Seasons.  Ide o hyperluxusnú značku, a len nedávno prešiel mnohomiliónovou rekonštrukciou. Rozšírilo sa aj prístavné mólo, aby ste tu mohli pokojne pristáť aj s tou najväčšou jachtou. Investíciu zabezpečil nový majiteľ - Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov. Neprerobili len recepciu a mólo, ale 195 izieb, suít a všetky bazény. Páči sa mi slogan, ktorý zdobí pristávacie mólo: “Rosé and beer at the pier.” Nájdete tu desať tenisových kurtov a 18-jamkové golfové ihrisko.

2. Najnovší luxusný hotel na ostrove Svätého Krištofa:  Park Hyatt sa nachádza na juhovýchodnom cípe Krištofa. Hneď vedľa je Turtle Beach a Reggae Beach v nádhernej zátoke Banana. Bol som prekvapený pôvabnou, doslova neamerickou architektúrou, veď Karibik je samozvaným územím USA a táto veľmoc tu dominuje všetkému, aj vkusu. Sedemdesiatdeväť izieb (jednu počas corony dorobili) a štyridsaťosem suít hotela je dosť veľa na to, aby bola cena prijateľná. Ide o vôbec prvý Park Hyatt v Karibiku a vidieť, že sa spoločnosť veľmi snažila prekvapiť.  Fishermans Village Restaurant je skvelým miestom pre romantickú večeru aj pre tých, ktorí nie sú v hoteli ubytovaní. Ak nemáte skúsenosť s historickými hotelmi, kde platíte za unikátnosť, a chcete ten najleší, dnes je Park Hyatt tou správnou voľbou.
 
3.     Paradise Beach je skrytým rajom na Nevise. Patrí do kategórie small luxury hotels, ale ceny sú dostupnejšie ako u vyššie spomínaných hotelov. Ak si chcete porovnať kvalitu hotelov v celom Karibiku, zistiť, kde nájdete ten najväčší luxus, tak si kliknite na môj Encyklopedický blog: Karibik, všetky rady a informácie


4.     Marriott je najväčším hotelom ostrova Svätý Krištof s piatimi reštauráciami. Pozor, je na atlantickej strane, na severe Frigate Beach. Vlny tu sú omnoho väčšie a more búrlivejšie. Viac sa dozviete v mojom blogu o Karibiku, na ktorý vám dávam odklik nižšie.


5.     Nisbet - Ide o jediný plantážnický dom priamo na pláži, a to v konkurencii celého Karibiku. Nisbet Plantation Beach Club nájdete na bielych pieskoch severu Nevisu. Práve tu stretol hrdina Nelson svoju budúcu ženu. Elegantný hlavný dom pochádza z roku 1778. Ubytovanie je intímne, nájdete tu iba tridsaťšesť luxusne zariadených izieb vo farbách avokádovej zelenej. Raňajky sa podávajú v Coconut Restaurant a večere v luxusnom Great House. Každý štvrtok manažéri  pozývajú na koktejl párty, ktorá pokračuje grilovaním na pláži, hudbou a tancom.
 
Blog Svätý Krištof a Nevis informácie a rady, bezpečnosť


V BUBO rozvíjame slovenské cestovateľstvo, a tak sa u nás dozviete viac vecí aj z miest, ktoré doteraz navštívilo minimum Slovákov.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Svätý Krištof a Nevis, Karibik, Spojené štáty americké (USA)


náročnosť

14 dní

Trvanie

3772 4715€
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Tie najkrajšie hrady na svete, o akých ste asi nepočuli Blog

Blog Tie najkrajšie hrady na svete, o akých ste asi nepočuli

Najkrajšie hrady na svete ako z historického filmu? Slovensko je, čo sa týka hradov, veľmocou. Na našom malom území ich máme až 156. Kde inde na…

Ľuboš Fellner 60 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: