Našu cestu naprieč Nórskom nezačneme nikde inde než v hlavnom meste Oslo. Po absorbovaní prvých pocitov z mesta a po prehliadke pamiatok prichádza čas sa zoznámiť s nórskou gastronómiou. Naše cesty preto vedú do známej reštaurácie Egon, ktorá vznikla v Trondheime už roku 1984. Dnes sa jedná o sieť podnikov po celej krajine, ktorých kvalita gastronómie je na vysokej úrovni. Názov reštaurácie je odvodený od filmovej postavy Egona Olsena z Olsenovho gangu (Olsenbanden), ktorej autorom je Arve Opsahl.
Už po príchode do reštaurácie vidíme príjemný, jednoduchý severský interiér, ktorý zdobia tehly a ťažké drevené stoly.
A čo v reštaurácií Egon vyskúšať? Určite ich fenomenálnu rybaciu polievku. Nórska rybacia polievka je jedným z národných jedál a naprieč krajinou máte možnosť ochutnať jej regionálne varianty. Polievka je hustá krémová so smotanou a v Egone ju servírujú s kúskami čerstvej tresky, lososa a s krevetami. A k tomu samozrejme čerstvé pečivo. Keď budete na zájadze v Nórsku, odporúčame vám určite ochutnať aj čerstvého nórskeho lososa alebo pstruha.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Nórsko
- Ostrovy, kde je zakázané zomrieť aj sa narodiť
- Stalheim hotel s krásnym výhľadom
- Počasie v Oslo si človek nevyberie
- Bryggen, Bergen
- Stavanger - sídlo norského ropného priemyslu
- Štvrť Aker Brygge, Oslo
- Andalsnes, Norsko
- Lillehammer, skokanské mostíky
- Orlia cesta ku Geirangeru
- Trollia cesta - Trollstigen
- Kazateľnica, Lysefjord
- Galdhopiggen - tipy na výstup
- Geiranger, vyhliadková plavba
- Najkrajšie mesto Nórska
- Cesta trolov
- Maloy, najkrajšia pláž Nórska
- Laponsko v Nórsku
- Najkrajšie ostrovy Nórska
- Nordkapp - vstupné a tipy
- Geiranger - najkrajšie výhľady