183 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Egypt (11)
Egypt - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Egypt
Nie, nie je to Bologna (rok začiatku výučby: 1088), ani Oxford (rok začiatku výučby: 1096), Cambridge (rok začiatku výučby: 1209), či Salamanca (rok…
Titul najstaršej kliniky liečiacej psychické poruchy chce držať mnoho krajín a mnoho miest. Vo finále je Hospital de los Inocentes v…
O ulici al Moez Ldin Allah Al Fatmi ste zrejme ešte nepočuli. No, áno, považujem ju za tú najkrajšiu v celej Káhire. A…
BUBO má ďalšie prvenstvo. Vstúpili sme dovnútra najstaršej pyramídy Egypta. Stalo sa tak 27. februára 2021 o 12 hod…
Pán Zikmund má dnes 102 rokov. Prajem mu všetko najlepšie. Keď mal 100, osobne som mu gratuloval a potriasol rukou. Ja som mal polovicu (50).…
Foul patrí spoločne s košarí k národným jedlám Egypta. Vyzerá jednoducho, je jednoduchý, ale jeho chuť…
Absolútne ohromujúca zbierka starožitností vystavená v Káhirskom egyptskom múzeu z neho robí aj dnes jedno z najväč…
Na západnom brehu starovekých Téb, dnešného Luxoru, sa rozkladá jedno z najpozoruhodnejších miest krajiny a t…
Staroveké Téby. Mesto početných chrámov a palácov na obidvoch brehoch Nílu. Mesto slnečného boha Amona, legendá…
Ahmed. Ahmed je klasické arabské meno skloňované v egyptských uliciach na každom rohu. Pre mňa osobne to však nie je len meno, ale…
Naša egyptská cesta, putovanie po najznámejších pamiatkach tejto krásnej krajiny sa pomaličky prehupla do grande finale a to…
Chrámový komplex Philae je najunikátnejším miestom v okolí juhoegyptského Asuánu. Sme jediná loďka, ktor…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Egypt maximálne poznanie
viac → -
-
Island - polárna žiara
viac → -
Mexiko veľký okruh