170 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Kanada
Kanada - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Kanada
Na konci poslednej doby ľadovej (asi pred 10 000 rokmi) sa ľadovce roztopili a rieka Yukon sa cez Beringovo more prepojila s Tichým oceánom, čím po rieke začali migrovať…
K tradičnému spôsobu života obyvateľov Yukonu patrí lov zvierat do pascí. Viac ako 400 ľudí je držiteľom licencií a asi 50 percent z nich sú členovia Yukon First Nations…
Stanley Park vo Vancouveri patrí medzi najkrajšie miesta najväčšieho mesta západnej Kanady. Jedným z najnavštevovanejších miest v ňom sú indiánske totemy, ktorých bolo…
Banff Gondola je populárna lanovka, ktorá nás pravidelne na cestách Kanadou dopraví na jeden z vrcholov Sulphur Mountain v Národnom parku Banff. Je to perfektný ulovený…
Sulphur Mountain, je hora známa svojimi nádhernými výhľadmi a termálnymi prameňmi Banff Hot Springs - ktoré obsahujú síru a z toho plynie aj pomenovanie. Tiež sa stala…
S lovcami zážitkov prichádzame do Kanady pravidelne od 90. rokov, kedy prvý organizovaný zájazd prebehol v roku 1998 a takmer celoročne ňou prechádzame na našich cestách…
Nečakané? Áno aj ja som bol prekvapený. Toto miesto nie je zrovna pretkané cyklotrasami, presnejšie nie je tu ani jedna oficiálne značená. Napriek tomu sa to dá a vie to…
Dawson City je s počtom obyvateľov do 1500 (a aj to len v lete počas sezóny) druhým najväčším sídlom v kanadskom teritóriu Yukon. Pre poriadok najväčšie a hlavné mesto…
Dempster Highway, ikonická cesta v kanadskom teritóriu Yukon, je jednou z najznámejších a najkrajších ciest v Severnej Amerike. Zároveň je to jediná celoročná cesta…
Najvyšší vrch v tomto národnom parku niekomu pripomínal náhrobný kameň, a tak horu vysokú 2 196 metrov nazvali Tombstone. Národný park tu bol založený len v roku 2004…
Prepáčte mi ten bulvárny nadpis, nedalo mi to. Peggys, ako to tu každý volá je príjemná a útulná krčma, s pozitívnou atmosférou a terasou. Ako snáď všetky miesta v…
The Pit, tiež známy ako The Pit Bar, je jedným z najznámejších a najikonickejších miest v Dawson City. Bar, nachádzajúci sa v historickom Westminster Hotel z roku 1898,…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -