34 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Škandinávia (2)
Škandinávia - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Škandinávia
Kvalitná prehliadka mesta Tromsø je za nami, ale deň pre nás zďaleka nekončí. Po prehliadke máme chvíľu voľno, ktoré m…
Krásne slnečné letné ráno, teplučko, viditeľnosť kam oko dovidí. Bezvetrie a dokonca málo muchničiek. Začiatok dňa ako stvoren…
Grónsko je úžasná krajina. Úplne iná, než čokoľvek som dovtedy navštívil. Moja prvá cesta sem viedla do…
Jedno z najkrajších miest Nórska, ktoré pre vás vyberáme z našich ciest po Škandinávii, je jednoznačne s…
Prichádzame do najsevernejšieho mesta na svete, ktoré má nad 1000 obyvateľov. BUBO má opäť vybratý najlepší…
Cestou z letiska míňame Semennú banku alebo ak chcete Špicberské globálne úložisko semien. Jedná sa o zaujímav…
Máme za sebou trojhodinový let a pristávame na medzinárodnom letisku v Longyearbyen. Každý deň sem prilietajú pravidelné…
Prvý raz nás obliekli do overalov, na nohy dali Buffiny do -70°C (pre porovnanie, na Antarktíde som mal do -100°C), veľké palčá…
Reštauráciu Nansen otvorili minulý týždeň a Funke lodge, kde bývame, vo februári 2018, teda presne pred rokom. Predtým…
350 kilometrov severne od polárneho kruhu sa na jednom z ostrovov členitého nórskeho pobrežia rozprestiera mestečko Tromsø. Hoci v ňom žije…
Písal sa nádherný slnečný deň. Na oblohe sem-tam obláčik. Naokolo fjordy a voda. hladina bola pokojná. Vlnky sa hrali jedna s…
Sme pri jazere Inari. "Zdá sa vám, čo tu chce táto babička, haha" začne svoje predstavovanie laponská šamanka. Je oblečená…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -