51 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Veľká Británia (3)
Veľká Británia - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Veľká Británia
Bez konfliktu niet progresu, znie stará múdrosť. Edinburgh a jeho hrad zažil tých konfliktov veľa. Je známy ako najobliehanejšie…
Do Windsoru, najväčšieho stále obývaného hradu, som prišiel po prvý raz neskoro, až v deň, kedy sa konala v meste Londýn olympiáda. Bolo to 1. augusta 2012. Práve sme…
Tower, stredoveký hrad na brehu Temže ste zrejme mnohí videli. Postavili ju Londýnčania, aby si udržali cudzích útočníkov od tela a teraz naopak pritiahne tri milióny…
Vstupujeme do Etonu, prekračujem rieku mostíkom, pod ktorým sú desiatky labutí, a cestičkou, ktorú lemujú obchod…
Milujem katedrálu v Canterbury a mestečko všeobecne. Všetko krásne, uhladené, jednoduché, rustikálne a uprostred skvost.…
Keď idem na ostrovy tak mám vždy na výber loď alebo vlak. Vždy si vyberám loď. Odjakživa sa na britské ostrovy dalo dostať iba loďou cez …
Videl som už veľa anglických či škótskych hradov a zámkov a musím povedať, že žiaden nenechal vo mne taký príjemný…
V Británii a Írsku nájdete množstvo megalitických stavieb. Spomedzi všetkých sa vynímajú dve. Hrobka Newgrange v …
Hastings. Mám rád toto miesto. V roku 1066 práve tu porazila normanská armáda anglickú armádu a začala sa úplne…
Kam pôjdeme v sobotu? Do Londýna na futbal? Londýnska Chelsea patrí medzi najlepšie futbalové kluby na svete. Éra z roku 1993, keď si za 2,1 milióna libier Chelsea…
Myslím, že na túto otázku by mi vedel odpovedať skoro každý , ak by sme sa nezaradili do jednej slovenskej zábavnej relácii. Správne, je to Londýn, tí čo neuhádli to už…
We know who we are! Bubo bubo! Tak sa spieva u nas. V londyne je odpoved Chelsea fc! Bubo je tu a verne fandi uz 20 rokov. Dnes si to odnesie Burnley! Zuzke sa Burnley…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -