24 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (2)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Čo myslíte, koho alebo čo favorizujú Sýrčania? To je veľmi zlá otázka s komplikovanou odpoveďou, lebo každý má individuálne preferencie. Ja chcem písať o Favorite. Áno,…
V srdci najstaršieho trvalo obývaného mesta na svete, Damašku, sa nachádza očarujúci hotel Beit Zafran. Hotel poskytuje pohodlné, luxusné ubytovanie, ale aj jedinečný…
Divadlo v Bosre, nachádzajúce sa v južnej časti Sýrie, je jedným z najpôsobivejších a najlepšie zachovaných príkladov rímskej architektúry na Blízkom východe. Toto…
Čo si predstavíte, keď počujete slovo karavána? Ja som si pod týmto pojmom kedysi predstavoval zástup 10 tiav prechádzajúcich po horizonte pri západe slnka. Och aká…
Múzeum v Palmýre, známe aj ako Národné múzeum Palmýry, bolo významným inštitútom pre uchovávanie a prezentáciu historického dedičstva Palmýry. Vykonával sa tu výskum a…
Palmýra, známa aj ako „Nevesta púšte", bola starovekým mestom v dnešnej Sýrii. Jej význam rástol v období Rímskej ríše, kedy sa stala kľúčovým obchodným centrom na…
Známy aj ako „Tariff of Palmyra”, je jeden z najvýznamnejších historických nálezov z Palmýry. Dovoľuje nám nahliadnuť na ekonomiku a obchodné praktiky mesta v staroveku.…
Starobylé mesto na juhu strednej Sýrie, 210 km severovýchodne od Damasku. V preklade znamená Palmýra „mesto paliem”, a hovorí sa mu tak už od 1. storočia. Tento…
Johann Ludwig Burckhardt bol švajčiarsky cestovateľ a orientalista, ktorému sa pred viac ako 200 rokmi podarilo objaviť skryté starobylé mesto, Petra. Legendárne miesto,…
V roku 1964 zasiahlo územie na juhu Aliašky zemetrasenie, ktoré je dodnes zaznamenané ako najsilnejšie v oblasti severnej Ameriky. So…
V oblastiach Aliašky a Kanady môžete natrafiť na špeciálny druh noža, Ulu. Tento nástroj bol najmä v minulosti využívaný domorodími kmeňmi. Jeho zaoblená čepeľ a…
V prvej polovici 20. storočia, v dobe, keď bol Yukon synonymom pre bohatstvo a dobrodružstvo, sa zrodila neobyčajná postava menom Jan Eskimo Welzl. Jeho príbeh je…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -