1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (25)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Moheli -ostrov na Komoroch

05

09:19

máj

2021

Komorské ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Moheli je najmenším z Komorských ostrovov, mnohými považovaný za ten najkrajší, čo sa týka plá…

Anjouan – Komorské ostrovy

05

09:16

máj

2021

Komorské ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Komorský ostrov Anjouan má vlastného sultána a vlastnú vládu. Anjouan si volí vlastného prezidenta a má…

Pivo v Afrike  - africké značky pív

05

05:46

máj

2021

Burkina Faso Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pivo obsahuje B vitamín a ten neznášajú komáre- keď v Afrike pijete pivo, bojujete proti malárii. Pivo v Afrike, najm…

Rasta, rastafariáni a rastafariánstvo

04

17:19

máj

2021

Jamajka Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Afrocentrické, panafrické náboženstvo, ktoré vo svete v 70. rokoch minulého storočia spopularizoval geniálny hudobník Bob Marley. V čo vlastne veria a aké sú základné…

Reggae – Bob Marley na Jamajke - UNESCO

04

16:10

máj

2021

Jamajka Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Reggae je hudobný žáner, ktorý vznikol na Jamajke koncom 60. rokov. Tento výraz označuje aj modernú populárnu hudbu Jamajky a jej diaspóry. Dom Boba Marleyho je na…

Suva – hlavné mesto Fidži

04

10:13

máj

2021

Fiji Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

O čom je hlavné mesto Fidži, štátu s 333 ostrovmi? Dáte si čaj o piatej? Ľudské mäso už k nemu nepodávaj…

Nadi – čo vidieť v meste na Fidži

04

10:08

máj

2021

Na Nadi som doletel mnoho razy, často tu musím prespať a tak poznám všetky hotely v okolí letiska. Posledne som mal jeden, ktor…

Najväčší ľudožrút sveta -kanibalizmus

04

08:44

máj

2021

Prešiel som všetky krajiny sveta a v mnohých značne odľahlých oblastiach som bol skôr, než tam dorazí noha bežné…

Totalitné režimy sveta – TOP 5

04

08:20

máj

2021

Eritrea Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Severná Kórea (KĽDR) je najznámejšou ukážkou. No totalitné režimy nájdete všelikde na svete, iba nie s…

Viti Levu – ostrov s čistou vodou

03

22:47

máj

2021

Na Fidži pristávam už po siedmy raz. Keď som tu bol v roku 2016, písal som o policajnom štáte, no teraz je to úplne in…

Ekologická dovolenka v Karibiku

03

19:50

máj

2021

Dominica Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Karibik ponúka niektoré z najkrajších prírodných miest na svete, od bielych pieskov a modrých vôd až po svieže…

Karibovia - indiáni Kalinago

03

19:28

máj

2021

Dominica Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Karibovia sa dajú vidieť iba tu na ostrove Dominika, lebo na iných miestach Karibiku týchto indiánov už vyhubili. Izrael nás čak…