1371 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (25)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Nan Madol - ide o najvýznamnejšiu pamiatku Oceánie?

05

17:45

máj

2021

Mikronézia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Nan Madol je kamenná magická stavba ležiaca v blízkosti exotického ostrove Pohnpei. Benátky Pacifiku, Nebessky útes, také…

Gurmánske špeciality na Turks and Caicos. Toto musíte ochutnať!

05

10:33

máj

2021

Turks a Caicos Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Turks and Caicos, to je autentická karibská kuchyňa. Gurmánske špeciality? Určite ochutnajte conch (vyslov konk), čo je zatočená mu…

TOP 10 vecí, čo treba vidieť na Turks and Caicos - tipy a triky

05

10:12

máj

2021

Turks a Caicos Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

TOP 10 vecí na Turks and Caicos Ležať na Greace Bay Beach, a naozaj kvôli nej ste sem prišli. Pozoroval som mnohých, ktorí si dali klob…

Moheli -ostrov na Komoroch

05

09:19

máj

2021

Komorské ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Moheli je najmenším z Komorských ostrovov, mnohými považovaný za ten najkrajší, čo sa týka plá…

Anjouan – Komorské ostrovy

05

09:16

máj

2021

Komorské ostrovy Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Komorský ostrov Anjouan má vlastného sultána a vlastnú vládu. Anjouan si volí vlastného prezidenta a má…

Pivo v Afrike  - africké značky pív

05

05:46

máj

2021

Burkina Faso Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pivo obsahuje B vitamín a ten neznášajú komáre- keď v Afrike pijete pivo, bojujete proti malárii. Pivo v Afrike, najm…

Rasta, rastafariáni a rastafariánstvo

04

17:19

máj

2021

Jamajka Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Afrocentrické, panafrické náboženstvo, ktoré vo svete v 70. rokoch minulého storočia spopularizoval geniálny hudobník Bob Marley. V čo vlastne veria a aké sú základné…

Reggae – Bob Marley na Jamajke - UNESCO

04

16:10

máj

2021

Jamajka Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Reggae je hudobný žáner, ktorý vznikol na Jamajke koncom 60. rokov. Tento výraz označuje aj modernú populárnu hudbu Jamajky a jej diaspóry. Dom Boba Marleyho je na…

Suva – hlavné mesto Fidži

04

10:13

máj

2021

Fiji Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

O čom je hlavné mesto Fidži, štátu s 333 ostrovmi? Dáte si čaj o piatej? Ľudské mäso už k nemu nepodávaj…

Nadi – čo vidieť v meste na Fidži

04

10:08

máj

2021

Na Nadi som doletel mnoho razy, často tu musím prespať a tak poznám všetky hotely v okolí letiska. Posledne som mal jeden, ktor…

Najväčší ľudožrút sveta -kanibalizmus

04

08:44

máj

2021

Prešiel som všetky krajiny sveta a v mnohých značne odľahlých oblastiach som bol skôr, než tam dorazí noha bežné…

Totalitné režimy sveta – TOP 5

04

08:20

máj

2021

Eritrea Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Severná Kórea (KĽDR) je najznámejšou ukážkou. No totalitné režimy nájdete všelikde na svete, iba nie s…