1369 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (82)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Ako oslavit Velky piatok v obkruzeni islamskym svetom? Sme kusok od hranic bigotnych Irancov a aj tu je piatok dnom volna a pokoja, moslimskeho pokoja. Ukrizovanie…
Najstaršie mesto sveta a pád vo výťahu. Erbil/ Irbil je hlavným mestom Irackého Kurdistanu. Pred 6000 rokmi ho nazý…
Enki ejakuloval a vznikol Tigris. Rieka pomalicky tecie krizom cez cely Irak cez Bagdad, ale aj druhe najvacsie mesto krajiny Mosul. Dnes sme vstupili do provincie…
Yazidizmus. Ani islamska odnoz, ani krestanska. Nieco zo zoroastrianstva, tajomnost, cistota a mnozstvo tabu ako u dzinistov. Pred vstupom na svate miesta sa musime…
Irak- to nie je prvy april! Naozaj je BUBO TU. V krajine s uzasnou historiou, v koliske civilizacie, ktoru turisti opustili. Tu vzniklo pravo, pismo a koleso.…
Chysta sa dalsia krasna BUBO cesta. Pred ocami mam vozatajov strielajucich z luku, ktorych som vzdy obdivoval v Britskom muzeu v Londyne alebo ohromny kamenny relief z…
Ivka nemusis sa bat. u BUBO je absolutne bezne, ze nasi klienti cestuju sami a na zajazde sa vytvori genialna partia. Tazsie cesty preveria ludi, lepsie sa spozname a…
Uz sa na Vas tesim. Som sice posunuty o 9 hodin, no na zajtrajsi dlhy Februar chem byt doma a cerstvy - preto som si dal v Elemis masaz - masazne kreslo - oporucam,…
Meryl Streep vyhrala Oskara za najlepšiu herečku za bývalú Britskú ministerskú predsedkyňu Margaret Thatcher a v Californii je o…
San Francisco a Golden Gate Bridge. Od roku 1937 až do roku 1964 bolo rozpätie medzi pylónmi najväčšie na svete. V novembri 64 ho prekonal…
Ráno sa začína lyžovať v Nevade - tam svieti slnko od rána a postupne sa prechádza na Kalifornskú stranu. Lanovka nás vyvezue…
Tancujúce fontány pred mafiánskym Belagiom, okázalý luxus v Caesar's Palace,kde si v reštaurácii Trevi priamo pod fontánou ( je väčšia) môžete dať vyprážanú mozarellu.…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
Kuba Absolut total
viac → -
Srí Lanka a Maldivy
viac → -
Portugalsko, Madeira
viac → -
-
Bhután, Sikkim, Dardželing