1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (9)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Prišli odtiaľto Árijci do zasľúbeného údolia rieky Ganga? Toto bola moja otázka, keď som po prvý raz prechádzal…
Uuur, nadýchol som sa - konečneee. Tak dlho som čakal, kým ho uvidím.Ur pozná každý, bol to dôležitý sumerský…
Mnohí umiestňujú vznik európskej civilizácie sem, na dnes suchý ostrov patriaci Grécku. Podľa gréckych bájí…
Nuraghe, nevieme presne, na čo veže slúžili. Bývali tu ľudia? Alebo sa sem sťahovali v dobe napadnutia; išlo o chrámy? Boli nuraghe…
Irán je fantastická krajina s patinou histórie a medzi menej známe, no najunikátnejšie pamiatky patrí zikkurat…
Agrigento je jedným z najstarších miest na Sicílii a niekoľkokrát vyrástlo na svojich starovekých základoch. Prichádzam do údolia chrámov, ktoré mi ukazuje jednu zo…
Partenón je stavba, na ktorú je Európa hrdá, veď nejde iba o stavbu, ale ide o symbol demokracie. Myšlienku novej Akropoly…
Jedna z najstarších budhistických stúp sa nachádza v meste Sarnath, iba kúsok (13 kilometrov) od hinduistické…
Čínsky cisár Š'-chuang-ti v roku 221 založil prvú zjednotenú ríšu v čínskych dejinách. Vl…
Tento chrám ma ohromil a v tomto krátkom texte sa dozviete prečo. Nebol to iba chrám, ale letný dom kráľov a krá…
Kto vyhrá Filipínske voľby? Po mnohých mnohých rokoch sa bude totižto voliť skutočne nová vláda, veď Rodrigo Duterte odch…
Ramadán postupne v islamskom svete končí (v Afganistáne už v sobotu) v ostatných krajinách to bude v pondelok. Skúsili sme to! Eid Mubarak = Požehnaný Eid, budeme počuť…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -