1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (9)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Mohendžodáro; Indus

08

19:40

máj

2022

Pakistan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Prišli odtiaľto Árijci do zasľúbeného údolia rieky Ganga? Toto bola moja otázka, keď som po prvý raz prechádzal…

Ur; Irak

08

17:33

máj

2022

Irak Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Uuur, nadýchol som sa - konečneee. Tak dlho som čakal, kým ho uvidím.Ur pozná každý, bol to dôležitý sumerský…

Knosos (Kréta); Labyrint, ktorý strážil Minotaurus

08

10:32

máj

2022

Grécko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Mnohí umiestňujú vznik európskej civilizácie sem, na dnes suchý ostrov patriaci Grécku. Podľa gréckych bájí…

Nuraghe - Sardínia

08

10:22

máj

2022

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Nuraghe, nevieme presne, na čo veže slúžili. Bývali tu ľudia? Alebo sa sem sťahovali v dobe napadnutia; išlo o chrámy? Boli nuraghe…

Čonga Zanbíl (Irán)

08

10:15

máj

2022

Irán Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Irán je fantastická krajina s patinou histórie a medzi menej známe, no najunikátnejšie pamiatky patrí zikkurat…

Agrigento (Sicília)

08

10:05

máj

2022

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Agrigento je jedným z najstarších miest na Sicílii a niekoľkokrát vyrástlo na svojich starovekých základoch. Prichádzam do údolia chrámov, ktoré mi ukazuje jednu zo…

Partenón (Grécko)

08

09:56

máj

2022

Grécko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Partenón je stavba, na ktorú je Európa hrdá, veď nejde iba o stavbu, ale ide o symbol demokracie. Myšlienku novej Akropoly…

Stupa v Sarnate – Dhamek

08

09:45

máj

2022

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Jedna z najstarších budhistických stúp sa nachádza v meste Sarnath, iba kúsok (13 kilometrov) od hinduistické…

Terakotová či Hlinená armáda

08

09:20

máj

2022

Čína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Čínsky cisár Š'-chuang-ti  v roku 221 založil prvú zjednotenú ríšu v čínskych dejinách. Vl…

Garni, Arménsko

08

09:10

máj

2022

Arménsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Tento chrám ma ohromil a v tomto krátkom texte sa dozviete prečo. Nebol to iba chrám, ale letný dom kráľov a krá…

Bongbong – Marcos vyhrá filipínske voľby

08

07:37

máj

2022

Filipíny Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Kto vyhrá Filipínske voľby? Po mnohých mnohých rokoch sa bude totižto voliť skutočne nová vláda, veď Rodrigo Duterte odch…

Eid al Fitr

01

21:48

máj

2022

Saudská Arábia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ramadán postupne v islamskom svete končí (v Afganistáne už v sobotu) v ostatných krajinách to bude v pondelok. Skúsili sme to! Eid Mubarak = Požehnaný Eid, budeme počuť…