Yoon Suk-yeol  - prezident Južnej Kórey

Yoon Suk-yeol - prezident Južnej Kórey

Yoon Suk-yeol zložil dnes na ceremónii prísahu ako nový prezident Južnej Kórey.
Yoon z hlavnej opozičnej Ľudovej strany porazil Lee Jae-myunga z vládnucej Demokratickej strany veľmi tesne: 48,6 % ku 47,8 %.
 
Konzervatívec Yoon sa ujíma úradu v čase rastúceho napätia na Kórejskom polostrove, pričom Severná Kórea od januára vykonala rekordných 15 testov zbraní, z toho dva minulý týždeň. Je to legitímne a Severná Kórea je evidentne posmelená akciou Ruska. Čo to znamená pre ostatný svet vlastniaci médiá? Médiá a ich drzosť prestali fungovať. Veríme, že konzervatívec Yoon to vie a situáciu bude upravovať aj proti verejnej mienke, a na Kórejskom polostrove zavládne mier. Iba to sa cení – výsledok. Takto to vnímame aspoň my v BUBO.
 
Bude to mať ťažké, bývalý prokurátor YOON zvíťazil v marcových voľbách najtesnejším rozdielom, keď sľúbil, že sa „dôsledne vysporiada“ s hrozbou, ktorú predstavuje režim Kim Čong-una, pričom si nechá otvorené dvere k dialógu.
 
Miestne správy hovoria, že 61-ročný muž si píše texty sám (toto je základ  - zbaviť sa mediálnych poradcov)  a zameria sa na tri kľúčové slová: sloboda, trh a spravodlivosť. Tlieskame!!!
 
Na inauguračnej reči budú prítomní aj čínsky viceprezident Wang Qishan, japonský minister zahraničia Yoshimasa Hayashi a Doug Emhoff, manžel viceprezidentky Spojených štátov Kamaly Harris. USA má v Južnej Kórei rozsiahlu armádu, a tak je Yoon pri dohodách so severným bratom v masívnom preši.
Yoon je však pre celú Kóreu dobrou správou, a držíme tejto krajine milých ľudí palce.
 
 
 
 
 
 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Južná Kórea, Japonsko


náročnosť

16 dní

Trvanie

7832
K

Ázia  

Oceánia, Marshallove ostrovy, Guam, Mikronézia, Južná Kórea


náročnosť

15 dní

Trvanie

7360
K

Ázia  

Oceánia, Guam, Južná Kórea


náročnosť

11 dní

Trvanie

4054
Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta

My ľudia sme veľmi rozdielni. To, čo niekto považuje za pochúťku, napríklad kaviár či žabacie stehienka, iný nevie vložiť do úst. No jedlá, ktoré…

Ľuboš Fellner 9 min. čítania
Soul – ázijský tiger so vznešenou dušou Soul

Soul Soul – ázijský tiger so vznešenou dušou

Metropola, v ktorej sa nikdy nebudete nudiť. Žije v nej vyše desať miliónov obyvateľov, a v celej širšej aglomerácii viac ako 24 miliónov, čo zo…

Martin Šimko 8 min. čítania
Top 10 miest Južnej Kórey, ktoré musíte vidieť Blog

Blog Top 10 miest Južnej Kórey, ktoré musíte vidieť

Južná Kórea je stále krajinou, ktorá nie je až tak často skloňovaná medzi cestovateľmi. Aj preto tým, ktorí túžia navštíviť destináciu, kde je…

Martin Šimko 10 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: