1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (18)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Najlepší chlieb na svete

23

16:49

nov

2021

Taliansko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Slovenský, rakúsky či maďarský chlieb? Alebo francúzska bageta, arabská pita, či afganský nan? Brazilský Pao de…

Primitivo - vína Apúlie

23

16:34

nov

2021

Primitivo je v USA a na celom svete známe ako Zinfandel. Pôvodom je z Chorvátska, kde sa prvýkrát nazývalo Tribidrag alebo Crlenak Kaštelanski.Víno dozrieva neskoro,…

Cucina Povera – zdravé jedlo chudobných

23

16:33

nov

2021

To, čo bolo kedysi z núdze cnosť, je dnes kulinárskym hitom. Cestoviny z celozrnnej múky a bez vajec, polenta, divoký &scaron…

Čo jesť, čo ochutnať v Apúlii - Gastronómia

23

16:30

nov

2021

Burrata, Taralli, Gellato, Frisella, Panzerotto, Focacciu Barese Čo ochutnať na juhu Talianska okrem skvelej zmrzliny gellato?Taralli sú malé kú…

Alberobello -čo vidieť v Apúlii

23

16:28

nov

2021

Ak navštíviť čo len jediné mesto, tak by to v Apúlii malo byť práve toto. Je neuveriteľné, že takéto čosi e&scaron…

Šoférovanie a prenájom auta v Taliansku

23

16:26

nov

2021

Šoféroval som v Toskánsku, na Amalfi, tri krát som prešiel okolo ostrovov Sicília a Sardínia. Posledne to bol juh Talianska. Tu sú tipy a rady, ako šoférovať bezpečne…

Luxusný hotel juhu Talianska- Masseria

23

16:25

nov

2021

Nájdete ich iba v Apúlii (Púglia) a mali by ste si raz na túto skúsenosť našetriť. Masseria je totižto origin…

17. november - bojovali sme za slobodu a pravdu

17

20:47

nov

2021

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

17. november je mojím najväčším sviatkom. Ako študent som bol účastný na vybojovaní si slobody. V …

Islamský emirát Afganistan

16

00:06

nov

2021

Afganistan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Aktuálna fotografia z Kábulského letiska hovorí: „Islamský emirát Afganistanu hľadá mierové a …

Saif Kaddáfí – politická budúcnosť Líbye

15

08:31

nov

2021

Líbya Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

„Tieto nové luxusné bytovky stavá Kaddáfí“ dozvedám sa, keď prechádzam krížom cez Tripolis, hlavn…

Rady na cesty - triky a tipy od najväčšieho cestovateľa

14

23:44

nov

2021

Líbya Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ideálne, ak si rady vezmete od niekoho, komu veríte. Musí viesť seriózny život, ideálne, mať deti, zázemie. Ide o to, že…

Pamiatky Iraku

14

22:18

nov

2021

Irak Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Babylon, Samarra, Ninive, Ašur, Ur, Uruk, Lagaš a Kiš sú iba časťou pamiatok Mezopotámie.Ktoré sú najväčšie…