17 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Uganda
Uganda - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Uganda
Na počiatku vzniku tejto kaviarne bolo v roku 2015 spoločenstvo v Kampale, ktoré dlhé roky bojovalo s problémom vykorisťovania. Ženy z ugandského mestečka Bukalasi…
Hlavné mesto Ugandy, Kampala, bolo pôvodne založené na 7 kopcoch. Každý zo 7 kopcov niesol určitú historickú významnosť a buď priamo na ňom, alebo v jeho blízkosti by…
Uganda, nazývaná aj perla Afriky, je podľa najnovších prieskumov tvorená približne z 19 % moslimského obyvateľstva. V krajine mal islam vždy svoje relatívne zastúpenie,…
Boda-boda je dopravný prostriedok, mototaxi, ktoré sa v dnešnej dobe nachádza v každej africkej (a nielen) krajine. Ako a kde sa začal jej príbeh? Vrátime sa späť do 80.…
Medzinárodne kritizovaný zákon proti sexuálnym menšinám, ktorý schválila vláda Ugandy v roku 2023, teraz schválil už aj najvyšší súd v africkej krajine. Tento zákon…
Ak navštívite Afriku viackrát a budete porovnávať safari, prírodu a krajiny, tak je isté, že Ugandu budete mať vždy v top 3.…
Dnes prebiehajú v Ugande prezidentské voľby, v ktorých kandiduje aktuálny prezident Yoweri Museweni (76) a opozičný kandidát…
Na tejto ceste sme už vyskúšali takmer všetko. Od rôznych variácií čerstvých rýb, ulovených takmer pred na…
Karamojong alebo Karimojong je nilotická etnická skupina. Živia sa hlavne chovom dobytka a drobným poľnohospodárstvom. Žijú hlavne na…
Jeden z filmov, ktorý ak sa zaujímate o Afriku, musíte vidieť je Posledný Škótsky kráľ o diktátorovi Idi Aminovi.…
Legendárne horské gorily môžete pozorovať v troch krajinách: Rwanda, Uganda, Kongo. Keď porovnávame dostupnosť a náročnosť…
Sedím si s vyloženými nohami, kúšu ma komáre a hreje ma pocit, že mi v batohu dozrieva jack fruit a zrelý bude akurát…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -