Slovenský vynález storočia odkúpila Čína

Slovenský vynález storočia odkúpila Čína

Čína možno čoskoro predstaví svetu prelomovú technológiu, ktorá bude mať výraznú slovenskú stopu. Ríša stredu odkúpila od slovenskej firmy Klein Vision licenciu na výrobu lietajúceho auta AirCar.

O kúpu sa postarala spoločnosť Hebei Jianxin Flying Car Technology so sídlom neďaleko Pekingu. Informovali o tom Forbes a zároveň aj web BBC, presná suma však nie je jasná.

Na Slovensku uskutočnil prototyp takéhoto auta 35-minútový let medzi dvomi letiskami. Z obyčajného auta na lietajúce sa vie zmeniť za dve minúty a na vzlet potrebuje 500 metrov dlhú dráhu. Na pristátie 100-metrovú.

Vozidlá vyrobené na základe tohto dizajnu sa podľa BBC budú používať v „špecifickom geografickom regióne“ Číny.

V BUBO vieme, že čoho sa Čína chytí, to vie zdokonaliť a premeniť na masovú výrobu. Dnes je napríklad jasným lídrom vo výrobe elektromobilov a postupne sa chce pustiť aj do možností zdokonaľovania leteckej dopravy.

Len nedávno firma Autoflight vykonala skúšobný let dronu, ktorý má preniesť aj pasažierov, medzi mestami Šen-čen a Ču-chaj. Cesta, ktorá trvá autom tri hodiny, ním trvala len 20 minút, no pasažieri zatiaľ neboli súčasťou jeho letu.

Ešte v roku 2023 zase spoločnosť eHang obdržala bezpečnostný certifikát od čínskych predstaviteľov za elektrické lietajúce taxi. Tie by sa mohli do roku 2028 stať bežnou súčasťou obyvateľov „Krajiny draka“. Možno práve slovenské technológie v tom druhej najľudnatejšej krajine pomôžu a my v BUBO budeme na zájazdoch v Číne pri tom!


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
K

Ázia  

Čína


náročnosť

11 dní

Trvanie

2967 4238€
K

Ázia  

Japonsko, Čína


náročnosť

10 dní

Trvanie

2492 3560€
Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka

Čína porušuje ľudské práva, v obchode používa nekalé praktiky, porušuje duševné vlastníctvo, je neekologická, sleduje svojich občanov, ktorí žijú v…

Ľuboš Fellner 36 min. čítania
Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska

Ako to v Číne vyzerá naozaj? Ako je to s porušovaním ľudských práv? Sme my na západe slobodnejší a máme pred sebou lepšiu budúcnosť? Názor, ktorý…

Ľuboš Fellner 37 min. čítania
Marco Polo v Číne Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo v Číne

Marco Polo strávil v Číne vyše 17 rokov. Prejdeme sa s ním z dnes búrlivého Sin-ťiangu krížom cez celú obrovskú krajinu až do hlavného mesta.…

Ľuboš Fellner 20 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: