Surfovanie na  Srí Lanke - rastúca atrakcia

Surfovanie na Srí Lanke - rastúca atrakcia

Surfovanie na Srí Lanke má dlhú a pestrú históriu a stalo sa populárnou aktivitou vďaka vynikajúcim podmienkam a krásnym plážam.

Začiatky
Surfovanie na Srí Lanke začalo naberať na popularite v 60. a 70. rokoch, keď prví surfisti z Austrálie a západných krajín objavili potenciál tejto krajiny. Miestni obyvatelia postupne začali prijímať surfovanie ako populárny šport a spôsob zábavy. S rastom turizmu v posledných desaťročiach sa surfovanie stalo jednou z hlavných aktivít pre turistov.

Najlepšie surfovacie miesta
Hikkaduwa: Nachádza sa na juhozápadnom pobreží a je jedným z najznámejších surfových miest na Srí Lanke. Ponúka vlny vhodné pre začiatočníkov aj pokročilých surfistov.
Arugam Bay: Nachádza sa na východnom pobreží a je považovaná za jedno z najlepších miest na surfovanie na Srí Lanke a dokonca aj vo svete. Má konzistentné vlny a je obľúbená medzi pokročilými surfistami.
Mirissa: Na južnom pobreží Srí Lanky, Mirissa je známa krásnymi plážami a vlnami vhodnými pre stredne pokročilých surfistov.
Unawatuna: Ďalšia obľúbená surfová destinácia na juhozápadnom pobreží s rôznymi vlnami vhodnými pre všetky úrovne surfistov.
Weligama: Ideálna pre začiatočníkov, Weligama ponúka mierne a stabilné vlny, čo z nej robí skvelé miesto na učenie sa surfovať.


Ako surfovať?
Výbava: Základná výbava pre surfovanie zahŕňa surfovú dosku, leash (šnúru), vosk na dosku a ochranný oblek alebo plavky.


Technika:

Pádlovanie: Začína sa na bruchu na doske a pádlovaním rukami sa dostanete do oblasti, kde sa lámu vlny.
Naskakovanie na dosku: Keď príde vhodná vlna, surfista naskočí na dosku, postaví sa a udržuje rovnováhu.
Jazdenie na vlne: Udržiavanie rovnováhy, smerovanie dosky a vykonávanie manévrov, ako sú otočky a skoky.


Taktika:

Čítanie vĺn: Dôležité je vedieť čítať vlny a vybrať si tú správnu na jazdu. Surfisti sa učia rozpoznávať vlny, ktoré sú ideálne na jazdu, a tie, ktoré je lepšie vynechať.


Pozicionovanie: Správne umiestnenie na vlnu je kľúčové. Byť na správnom mieste vo vode môže rozhodovať o tom, či chytíte dobrú vlnu alebo nie.


Surfovanie na Srí Lanke ponúka jedinečný zážitok s rôznymi surfovými miestami a živou miestnou kultúrou. Tak ak hľadáte svoju prvú vlnu alebo niektoré z najlepších surfovacích miest na svete, pobrežie Srí Lanky vás víta. Už si stačí iba vybrať dovolenku na Srí Lanke.

K

Ázia  

Srí Lanka


náročnosť

11 dní

Trvanie

2042 3141€
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

10290 13720€

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

11950
Zvieratá Srí Lanky
Prémiový blog

Prémiový blog Zvieratá Srí Lanky

Srí Lanka je ostrovná tropická krajina s bohatou vegetáciou, plná vodných nádrží, rezervoárov, priehrad, kanálov a riek, obklopená Indickým oceánom…

Martin Ferenčík 35 min. čítania
Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka
Polonnaruwa

Polonnaruwa Polonnaruwa - mesto kultúrneho trojuholníka

Polonnaruwa je nádherným historickým mestom, ktoré sa nachádza v strednej časti Srí Lanky a tvorí jeden z vrcholov kultúrneho trojuholníka ostrova.…

Robert Taraba 23 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta
Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 34 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: