Zdravime domov a hlasime sa z Tibetu. Zajazd Tibet, Nepal je v plnom prude. Dnes sme za krasneho pocasia absolvovali Potalu, majestatnu stavbu, co oslovi hadam kazdeho a po obede sme prelozlili krizom krazom chram Dzokhang, kde su steny tmave od tlejucich tyciniek a nasiaknute vonou z obrovskych kadi, kde hori jaci ztuzeny tuk. Co sa vsetko da najst v Tibete z jaka ? Masko - jaci steak na bublakucej panvici, alebo jacie momo, cize plnene batozky. Syr - nie je to syr podla nasich predstav,ale povedzme, ze je to zaujimave ochutnat a cmulat tu tvrdu kocku 20 minut. Tuk - casta obeta, co vytvara v chramoch pozitivne nezabudnutelnu atmosferu. Maslo - batati, alebo jaci caj vobec nie je ta najhorsia vec na svete ! Chuti ako bryndzova polievka a tu robime aj doma nie ? Latka - spracovana jacia srst je nepremokava a tym idealna na stavbu nomadskych stanov. Rohy - ozboda, cele lepky sa zbodia drahymi kamenmi. Tibet je krajina jakov a my si ju uzivame plnymi zaludkami, nosmi a duskami !