Chceli by ste ochutnať jedlo, ktoré pre Vás uvarí sopka? Na Azoroch je aj tento gurmánsky zážitok možný a my v BUBO vám ho vrelo odporúčame, no nie je to nič pre vegetariánov. Každopádne po dlhých dňoch strávených na morských plodov to bude pre gurmána príjemná zmena. Na ceste okolo ostrova Sao Miguel zavítajte do mesta Furnas. Na námestí je náš obľúbený podnik Tony‘s. Tento podnik sa otvára na obed a ak je na Azorských ostrovoch práve sezóna, tak Vám odporúčame zavolať si tam vopred a spraviť si rezerváciu stola. Ak je krásne počasie, naše obľúbené miesta sú na balóne, odkiaľ je výhľad na katedrálu Igreja de Nossa Senhora da Alegria. Hovoríme o Cozido. Pripravuje sa tak, že sa do hrnca pokrájajú rôzne druhy mäsa a klobásky, potom sa pridá veľa zeleniny. Ráno sa táto zmes zakope do vulkanickej pôdy a po 5 až 7 hodinách varenia je hotovo a môže sa servírovať. Cozido sa cenovo pohybuje okolo 25 eur za dvojicu. Mäso je naozaj jemné a mäkké. Pozrite si náš blog o Sao Miguel s videami z reštaurácie tu.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Azorské ostrovy (POR)
- Tip na bar - Peter’s Cafe Sport
- Ananásy z Európy
- Najlepšie víno Azor
- Výstup na Pico
- Počasie na Azoroch
- Kde vidieť veľryby v Európe?
- Tip na hotel na Sao Miguel
- Azorské ostrovy, mapa
- Azorské ostrovy, vlajka
- Ostrov Faial, Azorské ostrovy
- Atraktívna sopka Sete Cidades
- Vikingovia na Azoroch
- Múzeum veľrýb v Lajes, Pico
- Majú Azorské ostrovy udržateľný cestovný ruch?
- Jediná čajová plantáž v Európe